Türkeş'in kabri, Ziraat'ın kredisi

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş'in Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bulunan kabri bile siyasetin bir parçası haline getirildi.

Yıllarını ülkücü camiaya verenlere ve İYİ Partililerin ziyaretine kapatılan Başbuğ'un kabri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine ise sonuna kadar açılıyor.

Bu kabrin tapusu Türkeş ailesine ait sanıyorum ama MHP sanki tapusu kendisinde gibi hareket ediyor.

Merhum Türkeş'in eşi Seval Hanım 16 Nisan referandumunda, "Hayır" kampanyasına destek verdi.

Oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş ise 7 Haziran seçimi sonrası AKP geçici hükümetinin Başbakan yardımcılığı karşılığında MHP'den istifa etti.

AKP'den milletvekili seçilen diğer oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ise, "Seçim beyannamesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasası'ndan Türk adının çıkarılacağı, Başkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletimizin bölünerek, federasyon ve özerk' alanlara dönüştürüleceği tuzağını fark ettim" diyerek AKP'den istifa etti.

Merhum Başbuğ Türkeş'in kabrinin siyasi malzeme haline getirilmesine ailesi karşı çıkmalı ve tüm sevenlerinin istedikleri zaman ziyaret etmeleri için gerekli girişimleri yapmalıdır. Çünkü O Türkeş MHP'li olsun olmasın her ülkücünün Başbuğ'udur.

ZİRAAT BANKASI KREDİSİ

Aydın Doğan gülerek el sallayarak çok mutlu şekilde Doğan medya Grubunun çalışanlarına hiçbir üzüntü duymadan veda etti.

Ama kızları gözyaşları içinde ayrıldılar binalardan alkışlarla.

Görüntüleri izleyince Aydın Bey'in bu kararı ile kızlarını üzdüğünü açık seçik gördüm.

Gelelim Erdoğan Demirören'in durumuna.

Yaklaşık 950 milyon dolara aldıkları Medya imparatorluğu için Ziraat Bankası 700 milyon dolar kredi açmış.

2 yılı ödemesiz artı 10 yıl vadeli bu kredi ile Demirören ailesi bu alışverişi yaptı.

Tıpkı Sabah - ATV'ye kredi veren diğer kamu bankaları gibi.

Bu kredi bana açılsa, 2,5 milyar dolar değerindeki Doğan Medya imparatorluğunu ben de kelepir diyerek 950 milyon dolara gözü kapalı alırdım.

Bu satışta bir iş var ama anlayamadım. Sabah - ATV 1 milyar 100 milyon dolar ederse Doğan Medya grubu en az 2,5 milyar dolar ederdi.

Gelelim Ziraat Bankası'na.

II. Abdülhamit'in olur ve onayıyla 15 Ağustos 1888'de Menafi Sandıkları'nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kuruldu.

3 Mart 1916'da Ziraat Bankası için yeni bir yasa çıkarıldı. Yasanın 1. maddesinde "Ziraat Bankası çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesine yardımcı olmak için kurulmuştur" hükmü yer aldı.

Ziraat Bankası bu amaçla tahvil çıkartabilecek, tarım işletmelerine ortak olabilecek, tohumluk, hayvan, tarım aletleri ve benzeri malzemeleri temin edip peşin ya da kredili olarak çiftçilere verebilecek, gereğinde satın aldığı toprakları çiftçilere dağıtabilecektir.

Mustafa Kemal Paşa'nın direktifiyle çıkarılan Mükellefiyet-i Ziraiye Nizamnamesi bankanın cephede savaşan çiftçi askerlerinin ailelerine yapacağı yardımların esaslarını belirlerken, gümrüklerdeki ziraat alet ve edevatıyla tohumlukların dağıtılması görevini de Ziraat Bankası'na verdi.

Bankanın kuruluş amacını ve görevlerini web sayfasından çok daha detaylı inceleyebilirsiniz ki sözü hızla günümüze getireceğim.

Hayvancılığın öldüğü, çiftçiliğin bittiği, et ve tarım ürünlerinin ithal edildiği günümüzde asli görevi köylüye, çiftçiye ve hayvancılığa kredi sağlamak olan Ziraat Bankası bir medya grubunun satın alınmasına 700 milyon dolar gibi çok yüksek bir krediyi tek kalemde 2 yıl ödemesiz artı 10 yıl vadeli açıyor.

Hele hele faizlerin tavan yaptığı bir dönemde medya şirketlerinin alımı için açılıyor bu kredi.

Hele hele ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, "dövizle borçlanmayan çatı çöker" şeklindeki uyarısına rağmen açılıyor bu kredi.

Sabah - ATV kamu bankası kredi ile satıldıktan sonra yaptıkları yayınlar ortada iken şimdi Doğan Medya'yı da kamu bankası kredi ile alan Demirören grubu için "Nasıl bir yayın politikası izleyecek?" diye soran gazetecilerin ve siyasilerin akıllarına şaşarım.

Kuyruğu baştan kaptırdığına göre tabii ki yandaş olacak tabii ki muhalefet partilerine bırakın kapalı olmayı onların aleyhlerine her türlü yayını yapacak.

Yazarın Diğer Yazıları