Türkeş'ten "Kontrollü darbe açıklaması"

Türkeş'ten "Kontrollü darbe açıklaması"
Başbakan Yardımcısı Türkeş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddialarına ilişkin, "Darbe girişimi, darbe girişimidir. Bunun kontrollüsü, kontrolsüzü olmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddialarına ilişkin, "Darbe girişimi, darbe girişimidir. Bunun kontrollüsü, kontrolsüzü olmaz. Bunun üzerinden şike yaparak ikbal elde etmeye kalkana 'ruh hastası' denir. Ben Türkiye'de böyle ruh hastaları olduğunu düşünmüyorum. Onun için bu boş bir ithamdır." dedi.

AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Türkeş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" açıklamalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Darbe girişimi, darbe girişimidir. Bunun kontrollüsü, kontrolsüzü olmaz. Bunun üzerinden şike yaparak ikbal elde etmeye kalkana 'ruh hastası' denir. Ben Türkiye'de böyle ruh hastaları olduğunu düşünmüyorum. Onun için bu boş bir ithamdır.

İkincisi, geçen gün bir konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı da zikretti. Bu konuda anamuhalefet dediğimiz, alternatif iktidar sorumlusu demektir. Elinde herhangi bir bilgisi, belgesi varsa, hükümete, hukuğa bir şekilde intikal ettirmesi gerekir. Yani, bu söylenip de sonra omzunu silkip yanından yürüyüp gideceğin bir laf değil. Çok ciddi bir laf, çok ağır bir itham. 'Kontrollü darbe' demek çok vahim şeyleri ortaya çıkartır. Bunun için ben bugünün siyasetçilerinin daha beyanlarında sorumlu, ciddi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Tabii bunun üzerine birçok şey söylenebilir ama bunu burada keselim."

İlgili Haberler