Hayal kırıklığı asgari ücreti kabul edip bir de fotoğraf çektirdi. Türk-İş Genel Sekreteri enflasyon altını kabul etmiyoruz demişti

Hayal kırıklığı asgari ücreti kabul edip bir de fotoğraf çektirdi. Türk-İş Genel Sekreteri enflasyon altını kabul etmiyoruz demişti
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay dün yaptığı açıklamada asgari ücretin altı aylık enflasyon düzeyinde olması gerektiğini vurgularken TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat da "Net bir sonuç çıkmadı. Enflasyonun altında bir rakamı kabul etmiyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni asgari ücreti yüzde 30 artışla 5500 lira olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret tespit komisyonuyla beraber gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni asgari ücreti açıkladı. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise dün yaptığı açıklamada, en makul artışın altı aylık enflasyon düzeyinde olması gerektiğini ifade etmişti.

Asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak açıklayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletim, asgari ücret tespit komisyonumuzun kıymetli üyeleri, değerli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programı uygulamaktadır. Bu programı başarıyla yürütürken koronavirüs salgını, Rusya Ukrayna savaşının bozduğu küresel keonomik dengeler sebebiyle yeni bir durumla karşı karşıya geldik.

Bizim gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız sebebiyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranları değişiklik olsa da ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Asıl dikkatimiz ve önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarına verdik.

Önceliğimiz insanlarımızın işlerinin, huzurlarının korunması ve geliştirilmesi olmuştur. Bunu da bir yandan ülkemizi terör örgütlerinin tasarrufundan kurtararak diğer yandan da yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme esasıyla yapıyoruz. Hamd olsun terörle mücadelede iyi bir seviyeye geldik."

İlgili Haberler