Öyle bir ölsem, öyle bir ölsem ki çocuklar size hiç ölüm kalmasa. Türkiye Müslüme'ye ağlıyor

Öyle bir ölsem, öyle bir ölsem ki çocuklar size hiç ölüm kalmasa. Türkiye Müslüme'ye ağlıyor
Mersin'de 10 Kasım'dan bu yana aranan 3 yaşındaki Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. Müslüme'nin acı haberi sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları duygularını paylaşımları ile dile getirdi.

Kış mevsimini geçirmek için Mersin''in sahil kesimine göç eden Sarıkeçili Yörükleri''nden Yağal ailesinin 10 Kasım''da Yanışlı Mahallesi kırsalında çadır kurdukları sırada kaybolan kızları Müslüme''nin cansız bedeni, çadırdan 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesindeki ormanlık alanda bulundu.

Gelen haberin ardından beslenen umut yerini tarifi imkansız bir acıya bıraktı. Müslüme''ye ne oldu? Oraya nasıl gitmişti? Bu sorular bir yanda dururken, bir yanda da koskoca bir gerçek vardı: 3 yaşında bir çocuk, evinden kilometrelerce uzakta, cansız olarak bulundu.

Türkiye''yi yasa boğan haber sosyal medyanın da gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları tepkilerini paylaştıkları mesajlarla dile getirdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, kelimelerin tükendiği, boğazın düğümlendiği yerde duygularını Aziz Nesin''in "Öyle Bir Ölsem" şiiriyle ifade etti. 

ÖYLE BİR ÖLSEM

Öyle bir ağlasam,
Öyle bir ağlasam ki çocuklar
Size hiç gözyaşı kalmasa...

Öyle bir aç kalsam,
Öyle bir aç kalsam ki çocuklar
Size hiç açlık kalmasa...

Öyle bir ölsem,
Öyle bir ölsem ki çocuklar
Size hiç ölüm kalmasa...

İlgili Haberler