"Türkiye, ABD askerinin çekilmesini bekleyecek"

"Türkiye, ABD askerinin çekilmesini bekleyecek"
ABD ordusunun Tel Abyad ve Resulayn'daki iki gözlem noktasından çekildiği bildirildi. Associated Press haber ajansı da ABD askerlerinin çekilme görüntülerini yayınladı. Bir Türk yetkili de, "Türkiye operasyon için ABD'nin çekilmesini bekleyecek" dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon kararı sonrası ABD ve YPG/PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri SDG'den art arda açıklamalar geldi.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, SDG'yi Türkiye'nin operasyonu sırasında hiçbir yerde savunmayacakları konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

ABD'li yetkili, ABD ordusunun Tel Abyad ve Resulayn'daki iki gözlem noktasından çekildiğini de belirtti.

Bölgedeki diğer ABD askerlerin pozisyonlarını korudukları vurgulandı. Associated Press haber ajansi da, ABD askerlerinin Tel Abyad'dan çekilme görüntülerini yayınladı.

TÜRK YETKİLİ: "TÜRKİYE OPERASYON İÇİN ABD'NİN ÇEKİLMESİNİ BEKLEYECEK" 

Reuters, üst düzey Türk yetkilinin de, hareket için Türkiye'nin ABD'nin bölgeden çekilmesini bekleyeceğini duyurdu. Türk yetkili, ABD'nin bölgeden çekilmesinin bir haftayı bulabileceğini de belirtti. 

Ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu SDG, Amerikan güçlerinin, kendilerine verdiği sözleri yerine getirmeden Türkiye sınırındaki bölgeden çekildiğini söyledi.