Türkiye, ABD'den Patriot alacak mı?

Türkiye, ABD'den Patriot alacak mı?
ABD’nin önemli dergilerinden birinde ABD Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye arasındaki Patriot krizi kaleme alındı. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in, Türkiye’ye Patriot satışı için baskı yaptığı iddia edildi.

ABD’nin önemli dergilerinden biri, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye arasındaki krizi kaleme aldı. Söz konusu dergide, 33 askerimizin İdlib’de düzenlenen hava saldırısında şehit olmasından ardından ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in, Türkiye’ye Patriot satışı için baskı yaptığı iddia edildi.

“TÜRKİYE VE ABD ARASINDA ÇATLAK VAR”

ABD ve Türkiye arasında yaşanan Patriot arasındaki fikir ayrılıklarını aktaran NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay ise, "Dışişleri Bakanlığı ile Pentagon arasında aslında bir Türkiye çatlağı var. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemleri gönderilmesi için baskı yapıyor. Ancak, Pentagon kabul etmiyor. Sebebi ise herhangi bir sonuç vermeyeceğini düşünmeleri. Aynı zamanda S-400'lerin Türkiye tarafından alınmış olması ve Suriye iç savaşına çözüm olarak herhangi bir olumlu katkı getirmeyeceği başlıklarını öne çıkarıyorlar. Pentagon'un içerisinde bu iddiayı henüz doğrulayamadım. İddianın sahibi ise ABD'nin önemli dergilerinden biri olan Politiko. Dergi, bu iddiasını Dışişleri Bakanlığı'ndan adı açıklanmayan dört yetkiliye dayandırıyor" ifadelerini kullandı.

“SEÇENEKLER BİTMİŞ DEĞİL”

Uzun zamandır Türkiye’nin ABD ’deden Türkiye’nin Patriot almak istediğini belirten Washington Temsilcisi Günay, “Jeffrey, Türkiye'nin terör örgütü YPG'ye karşı tezlerini destekleyen, Türkiye'nin yanında tavır alan bir isim. İdlib'deki şehitlerimizin ardından Jeffrey girişimlerde bulundu. Jeffrey'in seçenekleri hala bitmiş değil. Trump'ı ikna ederse bu iş sonuç getirir" ifadelerini kullandı.