Acemi askere eziyet edildi, Bakan Hulusi Akar devreye girdi

Acemi askere eziyet edildi, Bakan Hulusi Akar devreye girdi
Sosyal medyada yayılan bir videoda, kıdemli askerler tarafından birliğine yeni katılan acemi bir askere yapılan eziyet görüntüleri gündem oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyla, söz konusu davranışlarda bulunan askerler tespit edilerek, haklarında idari ve hukuki işlem başlatıldı.

Sosyal medyaya dün öyle bir video düştü ki izleyenlerin yüreği sızladı. Kıdemli askerler tarafından acemi askere yapılan eziyet görüntüleri, önce Ekşi Sözlük'te, akabinde Twitter başta olmak üzere Facebook ve Instagram gibi sitelerde de paylaşım rekoru kırarak kınandı.

Acemi askeri kurtaran isim olduğu iddia edilen kişi Fatih Çelikten ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çelikten yaptığı paylaşımda, "2019YILINDA ÇEKİLEN BİR VİDEO GALİBA YENİ YAYILMIŞ VE PROFİLİME ULAŞILMIŞ GELEN MESAJLARA ÇOK TŞK EDERİM... LÜTFEN 2-3 KENDİNİ BİLMEZ ASKER YÜZÜNDEN TÜM ASKERLERİMİZ BÖYLE KÖTÜ SANMAYIN... EN BÜYÜK ASKER TÜRK ASKERİDİR" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

sdfghj-001.jpg

BAKAN AKAR DEVREYE GİRDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı üzerine ilgili birlik komutanları tarafından bir askere kıdemli diğer askerler tarafından yaptırılan hareketlerin yer aldığı görüntülere ilişkin inceleme başlatıldı.

Söz konusu davranışlarda bulunan askerlerin tespit edilerek haklarında idari ve hukuki işlemin başlatıldığı öğrenildi.