Türkiye bu hain tezgâhı bozmalıdır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar''ın yaptığı, "Temmuz 2015''te teröristle mücadelede başlayan yeni süreçte bugüne kadar etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 30 bin 416 oldu" açıklaması medyada maalesef geniş yer bulmadı.

1 Temmuz 2015 ile 1 Ocak 2021 tarihlerine göre gün hesaplarsak tam 2 bin 11 gün yaşamışız.

2011 günde toplam 30 bin 416 terörist etkisiz hale getirildiğine göre;

- Günde ortalama 15 teröristin etkisiz hale getirildiği ortaya çıkıyor.

Müthiş alkışlanacak bir askeri başarı öyküsüdür bu…

Terörle mücadelede kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarısını yürekten alkışlıyorum.

Terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyorum.

Bizler evlerimizde, işyerlerimizde huzur içinde yaşarken, kahraman Mehmetçik Türkiye''nin en zor doğa koşullarının yaşandığı dağlarda gece gündüz güvenliğimizi sağlamak için nöbet tutuyor, operasyon yapıyor.

***

Değerli okurlarım,

Habertürk televizyonunun Dış Politika Yayın Koordinatörü gazeteci Çetiner Çetin kardeşimin o dağlarda yaptığı haber ve söyleşileri ilgi ile izledim.

Çetin 11 gün boyunca;

Cudi, Besler-Dereler, Kato, Namaz Dağı, Cilo, Verkavik, Belbuka, Tendürek dağında Tavşan Tepe ve Şamyataşı üs bölgelerinde dolaştı.

Sat göllerinin bulunduğu Dağlıca bölgesindeki dünyanın en yüksek rakımlı askeri üssü Düztepe''deki görüntüleri de çok dikkat çekiciydi.

Bu haberleri Verkavik adını duyunca aklıma çok yakınındaki Kavaklı mezrasında 1981 yılında yaptığım askeri operasyon geldi.
ekran-alintisi-20210104214616.jpg

 

Eğirdir Dağ Komando okulundan sonra Asteğmen olarak görev yaptığım Yüksekova''da Kavaklı mezrasına bölük komutan vekili olarak 19 - 21 Ağustos 1981 tarihlerinde operasyon yaptım ve PKK''nın kuruluş belgelerini ele geçirdik.

Ruhu şad olsun Balıkesirli Mehmet Günaydın çavuşumu kollarımda şehit verdim... İki askerim de yaralanarak gazi oldu.

Vatani görevim sırasında yaptığım operasyonlar nedeniyle onur duyarak "Takdirname" belgesi aldım.
orhan-2.png

Çetiner Çetin''i aradım ve Yüksekova''da prefabrik barakalarda görev yaptığım askeri birliğimi sordum, "Önce Tugay sonra da Tümen oldu abi" dedi ve devam etti:

- "Orhan abi oralar eskisi gibi değil, artık gece gündüz rahatlıkla seyahat ediyoruz. Mehmetçik tüm stratejik dağları, tepeleri, geçiş yollarını sınır boyunca mükemmel şekilde koruyor."

Türk Silahlı Kuvvetlerimizle bir kez daha gurur duydum.

Çetiner Şubat ayında bölgeye haber yapmaya tekrar gidecekmiş.

Dedim ki;

Komando brövemi göğsüme takar nasip olursa ben de seninle gelirim. Yüksekova, Kavaklı, Esendere dağ - tepe gezeriz…

***

Değerli okurlarım,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar''ın şu söylemi de çok önemli:

- "Terör örgütü PKK''yı Irak''ın kuzeyinden başlayarak bitirmeye kararlıyız. Çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdürerek milletimizi bu terör belasından kurtaracağız."

Bu konuya daha geniş bir pencereden de bakmamız lazım.

Para olmadan, silah olmadan, siyasi destek olmadan 30 bin kişi nasıl terörist olur?

Türkiye''nin bu terör bataklığını kurutması için gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda siyasi çalışmalara ağırlık vermesi gerekiyor.

Eğer HDP Türkiye''de siyaset yapmak istiyorsa PKK terör örgütünü şiddetle ve nefretle kınamalı, silahları bırakma ve silahlı eylemlerine son vermesi için çağrı yapmalıdır.

Türkiye''nin çocuklarına, gençlerine harcanması gereken milyarlarca dolar 1981 yılından bu yana ne yazık ki terörle mücadeleye harcanmaktadır.

Türkiye''nin büyümesini gelişmesini engelleyen emperyalist ülkeler terör örgütü PKK''ya destek vermekte, Türkiye''nin maddi ve manevi gücünü ne yazık ki terörle mücadelede harcaması tuzağını kurmaktalar.

Türkiye bu hain tezgâhı bir an evvel bozmalıdır…

 

Yazarın Diğer Yazıları