Türkiye-Çin İhracat Treni’nin tören sonrası geri döndüğü iddia edilmişti, TCDD’den açıklama geldi

Türkiye-Çin İhracat Treni’nin tören sonrası geri döndüğü iddia edilmişti, TCDD’den açıklama geldi
TCDD Taşımacılık A.Ş’den yapılan açıklamada, Türkiye'den Çin'e ihracat yükü taşıyan treninin bu gece Halkalı'dan Köseköy'e geçerek Çin yolculuğuna devam edeceği bildirildi. Ayrıca trenin an itibarıyla Köseköy’den yola çıktığı bildirildi.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan Türkiye-Çin İhracat Treni'nin 'yolundan döndüğü' gibi asılsız, kötü niyetli haber ve paylaşımları üzülerek izledik" ifadesine yer verildi.

tcdd-tren2.jpg

Trenin, törenin ardından Çin'e doğru yola çıkmadan önce, gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğradığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bu gece Halkalı'dan Köseköy'e gelerek Çin yolculuğuna devam edecektir. Trenimizin 12 gün içinde Çin'in Xian şehrine ulaşması hedeflenmektedir. Bu süreçler yük taşımacılığında rutin sayılan ve tamamlanması gereken işlemlerdir.  Türkiye'den hatta Avrupa'dan Çin'e kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığının demir yolu aracılığı ile yapılabilmesi, ülkemizin hayata geçirdiği Marmaray Projesi ve Anadolu boyunca kesintisiz hale getirilmiş demir yollarımız sayesinde mümkün olmuştur. 

tcdd-aciklama-cin-ihracat-reni.jpg

Demiryolu taşımacılığında ülkemizin menfaatleri gereği yaptığımız büyük işleri her zaman teveccühle karşılayan halkımızın, başarılarımızı gölgelemek isteyen, kurgulanmış, haince duygular taşıyan yaklaşımlara itibar etmeyeceğinden eminiz."

AN İTİBARIYLA YOLA ÇIKTI

TCDD’den yapılan açıklamaya göre saat 11:00 civarında Türkiye-Çin İhracat Treni Köseköy’den uğurlandı.

cin-ihracat-treni-tcdd-aciklama.jpg

“HALKALI GARINA GERİ DÖNDÜ”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Çin'e ihraç ürün taşıyacağı bildirilen 'ilk ihracat treni'nin Maltepe’de üzerindeki etiketler söküldükten sonra Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler