Mustafa Sarıgül'den üçüncü ittifak açıklaması

Mustafa Sarıgül'den üçüncü ittifak açıklaması
2023 seçimleri öncesinde Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken ittifak açıklaması geldi

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül üçüncü ittifak sinyalini verdi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa''ya giden Sarıgül, yeni ittifak çıkışında bulundu.

"Seçimlere daha şu an itibariyle 11 ay var. Erken verilen kararlar, doğru kararlar olmaz. Siyasette her zaman iki iki daha dört etmez. Mesele, siyasetin becerisi iki ikiyi beş yapabilmek. Beş yapabiliyorsanız o zaman başarı vardır. Ama iki ikiyi üç yaparsanız, başarı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Biz büyük bir devletiz" diyen Sarıgül, ittifak için şunları söyledi:

"Türkiye iki ittifaka mahkum olmayacak kadar da son derece büyük bir ülkedir. Partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman yapılmalıdır.

Türkiye Değişim Partisi, Demokratik Parlamenter sistemden yana olan bir siyasi partidir. Evrensel hukuk kurallarının uygulandığı bir siyasi yapıyı son derece arzu ediyoruz."

KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Sarıgül, son zamanlarda gündeme gelen üniversite öğrencilerinin ''na (KYK) olan borç faizlerinin silinmesiyle ilgili hükümete çağrıda bulundu. İktidara gelmeleri durumunda ilk olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını dile getiren Sarıgül, "Düşünün ay başı geliyor; üniversiteye giden bir evladımıza, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü diyor ki; ''Evladım, senin bu ay aidatın yatmadı''. Bunu dediği zaman, o evladımız inanın ki; o Kredi Yurtlar Kurumu''nda mahcup ve üzüntülü vaziyette kalıyor. İnanın ki; ders çalışma konsantrasyonu dahi kayboluyor. O nedenle güçlü devletler, evlatlarını yetiştiren devletlerdir. Bursa''dan söz veriyorum; hiçbir evladımız üniversiteye gittiği zaman Kredi Yurtlar Kurumu''nda ödeme yapmayacak. Niye ödeme yapmayacak biliyor musunuz? O evlatlarımız o kadar iyi eğitimler alacaklar ki, o kadar yeni projelere imza atacaklar ki, bir evladımızın bulacağı bir proje Türkiye''mize milyarlarca lira rakamlar kazandıracak" dedi.

İlgili Haberler