Yeni görüntüler ortaya çıktı: Eğer göktaşı değilse neydi bu?

Yeni görüntüler ortaya çıktı: Eğer göktaşı değilse neydi bu?
Elazığ'a dün akşam düşen göktaşı Türkiye'nin gündemine oturdu. Uzmanlar meteor yağmurunun beklenen bir durum olduğunu ifade ederken, bölgedeki ekipler göktaşına ilişkin bir buluntuya rastlanmadığını ifade etti. Öte yandan meteor düşme anının yeni görüntüleri de ortaya çıktı.

Türkiye'de dün akşam saat 20:30 sularında Elazığ'a göktaşı düştü. Gökyüzünde meydana gelen parlama Elazığ ve çevre iller Trabzon, Artvin, Erzurum, Sivas, Bingöl'den gözlemlendi.

Yaşanan olay kısa süreli paniğe neden olurken, uzmanlar söz konusu görüntülerin beklenen bir meteor yağmurundan kaynaklandığını belirtti.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünalan, görgü tanıklarının ifadeleri, videolar ve resimlere bakıldığında ışık hüzmesinin tipik bir meteor olayı olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Bir meteor vakası görüldü ülkemizde, özellikle Doğu illerde, Gündeydoğu ve Doğu Karadeniz tarafından görüldü diye raporlar geliyor. Bu bir meteor olayı görgü tanıklarının ifadelerine göre, yoğun bir ışık hüzmesi 3 dakika ardından gelen patlamayla beraber görülmüş, bu tipik bir meteor olayı, aslında yer yer bazı yerlerde yer sarsıntısı olmuş olabilir. Bu anlamda, tipik bir meteor olayı ile karşı karşıyayız diyebiliriz.

İlk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre Erzurum tarafından gelip Artvin tarafına devam ediyor ve Batum açıklarında denize düşme ihtimali çok yüksek veya en kötü ihtimalle biraz daha farklı değerlendirirsek Gürcistan tarafına da düşmüş olabilir."

GÖKTAŞI DÜŞEN BİR YER TESPİT EDİLEMEDİ

Polis ve jandarmaya göktaşı düştüğü yönünde çok sayıda ihbar yapıldı. Ancak güvenlik birimleri tarafından henüz göktaşı düşen bir yer tespit edilemedi.

Öte yandan meteorun düşme anına ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı. Bir askeri bölgenin güvenlik kamerasından yansıyan görüntülerde bir anlık parlama ve meteorun düşme anı çok net izlenebiliyor.

İlgili Haberler