Türkiye F-35 programına yeniden dahil edilecek mi?

Türkiye F-35 programına yeniden dahil edilecek mi?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'yi F-35 savaş jetleri programına yeniden dahil etmeyi değerlendirdiğini söyledi.

ABD'nin New York şehrinde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, Suriye'de güvenli bölge kurulması ile ilgili "Gelinen noktadan memnun değiliz. Amerikalılara bunu açıkça söyledik. ABD ile anlaşamazsak terör örgütünü temizleriz." dedi.

Ankara, Washington'dan 480 kilometrelik Suriye sınırından YPG'yi uzaklaştırmasını istiyor. Türkiye aksi takdirde tek taraflı müdahalede bulunacağını söylüyor.

Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili de konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu cinayeti işleyenlerin cezalandırılması lazım. Suudi Arabistan'dan maalesef bu durum hakkında bir iş birliği görmedik. Henüz daha cevaplanmamış sorular var. Ceset nerede?, Yerel işbirlikçi kim? Bu aydınlanmamış soruların cevabını bilmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

ABD'de gerçekleşen yıllık Birleşmiş Milletler (BM) Genel Meclis toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ile ikili ilişkiler de ise bir sorun olmadığını belirtti.

"YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR"

Öte yandan F-35 tartışmalarına ilişkin bir soruya da cevap veren Dışişleri Bakanı, ABD'nin Türkiye'yi F-35 savaş jetleri programına yeniden dahil etmeyi değerlendirdiğini ifade ettşç