Türkiye-Fransa maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye-Fransa maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?
EURO 2020 Avrupa Şampiyonası yolculuğuna devam eden Türkiye, son Dünya Şampiyonu Fransa ile karşı karşıya geliyor. Türkiye-Fransa maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak? Maçın ilk 11'leri belli oldu.

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'nda H Grubu'nda yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımı, grubun ve turnuvanın favorisi Fransa ile karşı karşıya geliyor. Gruptaki son maçında deplasmanda Arnavutluk'u yenen A Milliler, Konya'da ağırlayacağı Fransa önünde grubun en zorlu mücadelesine çıkacak.

Şenol Güneş'in takımın başına geçmesi Türkiye'de olumlu bir hava yaratırken, tecrübeli hoca ve oyuncularının güçlü Fransa karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Fransa maçı ilk 11'inin büyük oranda oluşturan Şenol Güneş'in, Konya'da oynanacak mücadelede seyirci desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Peki Türkiye-Fransa maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?

TÜRKİYE-FRANSA MAÇI NE ZAMAN HANGİ KANALDA?

8 Haziran Cumartesi Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Bu kritik mücadeleyi Sloven hakem Damir Skomina yönetecek.

İLK 11'LER

TÜRKİYE: Mert, Mehmet Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Mahmut, Dorukhan, İrfan Can, Kenan, Cengiz, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FRANSA: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Lucas Digne; Blaise Matuidi, Moussa Sissoko, Paul Pogba; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Olivier Giroud
TEKNİK DİREKTÖR: Didier Deschamps

FRANSA İLE 10 YIL SONRA...

Türkiye ile Fransa 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında yarın oynayacakları karşılaşmayla 10 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

İki ülke milli takımları son olarak 5 Haziran 2009'da Fransa'nın Lyon şehrinde karşı karşıya gelmişti. Özel maçı ev sahibi ekip Karim Benzema'nın penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

571. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, Fransa ile yarın Konya'da yapacağı özel maçla 571. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 299'u resmi, 271'i özel 570 maçta, biri hükmen olmak üzere 216 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 243'ü deplasmanda, 247'si evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 751 gol attı, kalesinde 820 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 88 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 570 karşılaşmanın 489'unu Avrupa, 32'sini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.