Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Orhan Uğuroğlu'na saldırı ile ilgili kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Orhan Uğuroğlu'na saldırı ile ilgili kınama
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara'da evinin önünde saldırıya uğrayan YENİÇAĞ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazar Orhan Uğuroğlu'na saldırı ile ilgili açıklama yayınladı.

TGC'den Orhan Uğuroğlu açıklaması

YENİÇAĞ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazar Orhan Uğuroğlu, bugün sabah saatlerinde evinin önünde saldırıya uğradı. Kolundan yaralanan ve kanlar içinde kalan Uğuroğlu, saldırının ardından karakola giderek ifade verdi. 

YENİÇAĞ Ankara Temsilcisi Uğuroğlu'na saldırı ile ilgili başta siyasiler ve gazetecilerden art arda kınama mesajları gelmeye devam ederken, bir açıklama da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üyemiz Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun sopalarıyla saldırdığını haber aldık.Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.

Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir.

Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak üyemiz Orhan Uğuroğlu’na en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

turkiye-gazeteciler-cemiyeti.jpg

 

 

İlgili Haberler