Türkiye Gazetesi'nin '8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok' manşetine tepki yağdı

Türkiye Gazetesi'nin  '8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok' manşetine tepki yağdı
Yoksulluk sınırı 10.075,58 TL ile Türkiye tarihinin zirvesinde! İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi'nin '8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok' manşetine sosyal medyada tepki yağdı.

Türk Lirası, 11.23''ü gören dolar karşısında iyice eridi. Yüksek gıda fiyatları ve hayat pahalılığı yurttaşların belini bükmeye devam ediyor.

Türkiye Gazetesi''nin  ''8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok'' başlığıyla duyurduğu haberde "Dünyaya gemi üreten Yalova''daki tersane, kesenin ağzını açtığı haberde eleman bulamıyor", "İş beğenmeme problemi üretimi frenlemeye başladı. Anadolu''da birçok işletme, işçi açığını kapatmak için maaşı yükseltti. Yalova''da her yıl 6 gemi satıp 150 milyon dolarlık ihracat yapan tersane, kaynak, montaj ve mobilya elemanları arıyor. Maaş 8 bin lira ancak çalışmak isteyen yok" ifadeleri kullanmasına tepki yağdı.

İşte habere gelen tepkilerden bazıları;

"Bu manşeti atan cahil..."

Ekonomist Mustafa Sönmez, haberi alıntılayarak "Bu manşeti atan cahil, vasıflı kaynak elemanı olmayı sıradan bir şey sanıyor. Hem beceri gerektirir hem de en yorucu ve tehlikeli işlerden biridir; 8 bin tl ye tabii ki çalıştıramazsın" dedi.

''İnsan utanır''

Gazeteci Barış Yarkadaş da "Türkiye gazetesi ve TGRT’de 8 bin TL maaş alan kaç editör ya da muhabir var acaba? Daha geçen hafta TV Editörü arıyor ve 6 bin TL teklif ediyorlardı. İnsan bu başlıkları atarken utanır" ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler