Türkiye gidiyor Anadolu Federe Devleti geliyor!

Türkiye gidiyor Anadolu Federe Devleti geliyor!
Türkiye gidiyor Anadolu Federe Devleti geliyor!

Faili yokmuş gibi sahnelenen T.C. silme operasyonunun arkasında Öcalan’dan övgüler alan Turgut Özal’ın hayalleri yat

Faili yokmuş gibi sahnelenen T.C. silme operasyonunun arkasında Öcalan’dan övgüler alan Turgut Özal’ın hayalleri yatıyor. Başbakan Erdoğan’ın “Haberim yok” dediği uygulamanın sonu, federasyon!..

 

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türkiye’nin adını “Anadolu Cumhuriyetii” olarak değiştirme politikası AKP ve BDP ile adım adım hayata geçiriliyor. Başta Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” vecizesini silmek için harekete geçen AKP’nin “Türklük”, “tek devlet, tek bayrak”, “Türkiye Cumhuriyeti” ve “tek dil”e olan alerjisi şekillenmeye başladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 10 Mart 2009’da “Önümüzdeki günlerde Kürt sorunuyla ilgili çok güzel şeyler olacak” açıklamasıyla “demokratik açılım projesi” start almış, AKP, 12 Haziran seçimlerinden sonra BDP ile ittifak yaparak anayasayı değiştirmeyi planlamıştı. Yeni anayasada “Türk Milleti” ve “Atatürk” sözleri bulunmayacak. İmralı’nın isteği doğrultusunda anayasaya “Kürt Halkı” ibaresi yazılacak. Arkasından kanun ve yönetmelikler Anayasa’ya uygun hale getirilerek “Türk” adı her yerden silinecek.

 


Kardeşi anlattı

 


Bilindiği gibi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal, yıllar önce çok çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Korkut Özal, “Rahmetli ağabeyim sorunun çözülmesi için Türkiye’nin isminin değiştirilebileceğini, Anadolu Cumhuriyeti yapılabileceğini söylemişti” demişti. “Derin ittifak”ın çabaları ile bölünmüş eyaletlerin ABD’de olduğu gibi bir başkanla yönetilmesi hedefleniyor. Bu sistemin temellerini adım adım gerçekleştiren AKP’nin yetkili ağızları “Başkanlık Sistemi”ni dillendirerek bu amaçlarını açıkça itiraf ediyorlar. 3 Kasım 2004’de YENİÇAĞ’ın “Korkut Özal kinini kustu” başlığıyla verilen haberde, Korkut Özal’ın, “8. yüzyılda Müslümanlıkla tanışan Türkler, kurdukları devletlerde Türk ya da Müslüman adını kullanmadı. Ağabeyimin (Turgut Özal) söylediği odur. Türkiye Cumhuriyeti, yerine Anadolu Cumhuriyeti derken bunu kastediyordu. Devlete Türk adını koymak sıkıntı yaratmıştır” sözleri aktarılmıştı. Haberde Öcalan’ın da şu sözlerine yer verilmişti:  “Aslında bizi en iyi anlayan Turgut Özal’dır. Hatta eminim, bize biraz da olsa sempati ile bakıyor. Eğer bizim sorunumuza bir çözüm bulunacaksa Özal bulacaktır. Kürt sorunu olduğunu söylüyor. Federasyondan söz ediyor. Konuyu en iyi Özal biliyor.”

 


Arkasında durulmalı

 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de tartışmalara yol açan tabelalardan T.C. kısaltmasının silinmesi konusunda, olaydan haberi olmadığını söylemişti. Erdoğan, “Bursa’da valilik dediğimiz zaman Rusya-İngiliz valiliği mi akla gelecek? İngiltere’de falan bu yerlerde sadece numara yazar. Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı” demişti.