Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'ndan Ensar Vakfı'na destek

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'ndan Ensar Vakfı'na destek
150 vakıf ve derneğin oluşturduğu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı bugün bir açıklama yaparak hem son dönemdeki terör olaylarına tepki gösterdi, hem de üyesi olan Ensar Vakfı'na destek verdi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nı oluşturan vakıf ve derneklerin logolarının yer aldığı ve Ortak Vicdanın Sesi yazılı pankartın altında toplanan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri bir açıklaması yaptı. Ensar Vakfı'nın İstanbul Fatih'teki Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut yaptı." Bugün burada terörü tel'in etmek için bir aradayız" diyen Akbulut, " Ankara'da, İstanbul'da, Paris'te, Brüksel'de Pakistan'da sivil ve masum insanlar katledilmiştir. Terör insanlığın ortak düşmanıdır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidirler; milletimizi yıldıramayacaklar, milletimize boyun eğdiremeyeceklerdir"dedi. 

BATILI ÜLKELERE TERÖR ELEŞTİRİSİ

Akbulut tarafından okunan mesajda şu ifadeler kullanıldı: Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmekteyiz. Milletimiz birlik ve beraberliğini sürdürecektir. Ülkemizdeki terör faaliyetleri iç dinamiklerden kaynaklanmaktadır. Türkiye dünyada yükselen bir değerdir. Terörle dış düşmanlar Türkiye'yi parçalamak, diz çöktürmek istemektedir. Batılı müttefiklerimizin ülkemizdeki terör olaylarına duyarsızlıkları açıktır. Millet olarak oyunun farkındayız. İslam dünyası parçalanarak dizayn edilmek istenmektedir. Ülkemizin etkinliğini önlemek için terör maşa olarak kullanılmaktadır. Teröristler birliğimizle ve kardeşliğimizle hüsrana uğrayacaktır. Teröre arka çıkanlar, teröristleri destekleyenler, emperyalist sömürgeci güçlerin maşası olan hainlerdir. 

ENSAR VAKFI'NA DESTEK

Akbulut mesajın devamında Ensar Vakfı'yla ilgili iddiaları gündeme getirerek, " Yargıya intikal edilmiş bir olay dolayısıyla,içinde bulunduğumuz bu kuruma karşı da, algı operasyonu yapılmaktadır. Bir şahsın suçu dolayısıyla bir kurumun karalanması asla kabul edilemez. Hukukun temel prensiplerine göre, suç ve ceza şahsidir. Her suçlu yaptığının cezasını çeker. Söz konusu menfur olay bahane edilerek, Ensar Vakfı'na yapılan kara propagandayı da kınıyoruz"dedi. 

DEVLETİMİZİN TERÖRE KARŞI MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ

Akbulut açıklamasını yine terörü lanetleyerek," Ülkemizde barışı yok etmeye çalışanlara sesleniyoruz. Tuzaklarınız asla tutmayacaktır. Sivil kuruluşlar olarak, terörü ve teröre destek olanları lanetliyoruz. Devletimizin teröre karşı mücadelesini destekliyoruz,şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diyerek tamamladı.