​​​​​​​Türkiye, İsrail'in müttefiki mi oldu?

İdlib, şehit edilen Türk askerlerinden Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er'in 2013 yılında yaptığı paylaşımda "Biz yedi yaşında yağmurun altında, soğuktan titreyerek 'Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun' derken şaka yapmıyorduk" dediği ortaya çıkmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu paylaşımı hatırlatarak, "kim yasakladı?" diye sordu.

Bilindiği gibi bu sözler, AKP iktidarının yasakladığı "Andımız"da yer alıyordu.

Şehidin bu sözleri bile Türklükle sorunu olanları yola getirmez. Çünkü İslâmcılık adı altında yaptıkları, gerçekte Türk düşmanlığıdır. Çözüm sürecinde PKK'yı savunanların şimdi şehit edebiyatı yapması kimseyi yanıltmasın, çünkü her şey aslına rücu eder...

***

Mehmetçikler, AKP iktidarının yanlış Suriye politikası yüzünden şehit oluyor. Bakınız, İsrail'in 75 yaşındaki ünlü gazetecisi Ehud Yaari, "Erdoğan bizim düşmanlarımızı vuruyor" diye yazıyor. Odatv'de Rafael Sadi'nin çevirisi ile yayınlanan yazısında Ehud Yaari şöyle diyor:

"Aniden kendimizi Türklerin yanında bulduk. Son 24 saat içinde Hizbullah, İdlib'den Lübnan'a sessizce ve ilan etmeden ve sayısı bilinmeyen onlarca askerinin tabutunu taşıdı.

Türk Ordusu ilk defa İran tarafından yönetilen bu milisleri böylesi bir şiddetle Suriye'de vurmuştur. Hizbullah, İran'ın ağır baskısı ile Suriyeli isyancıların elinde kalan son bölgeye asker (milis) göndermeyi kabul etmişti.

Esad'ın kara propagandası ise sosyal medyada yayın yapmakta ve İsrail'in Türkiye'ye askeri yardım teklif ettiğini yaymaktadır. Bu kesin bir yalandır tabii ki. Ancak Suriyeliler bunu gayet iyi kullanıyorlar. Ve bu durum, doğal olarak Erdoğan'ı, İsrail'in doğal müttefiki haline getirmektedir. Ne kadar zaman için bilemeyiz tabii ki.

İran'ın Suriye'deki konuşlanması iki ülkeyi de rahatsız etmektedir. Böylesi bir durumda İsrail çok dikkatli olmak zorundadır. İran ile Türkiye arasında bir kavga bizi kesinlikle rahatsız etmeyecektir."

***

ABD ise Türkiye ile Rusya arasına kan girmesinden çok memnun. Öyle ki ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Afganistan'daki Türk birliğinin komutanı Tuğgeneral Şahin Iğdır'ın fotoğrafını "Biz NATO'yuz" etiketiyle paylaştı.

Fotoğrafta Kabil'deki Eğitim, Yardım ve Danışma Birliği Komutanı Tuğgeneral Şahin Iğdır ile Kararlı Destek Operasyonu Komutanı Orgeneral Austin S. Miller, el sıkışırken görülüyor.

***

Biz 2004 yılındaki Kamışlı isyanından itibaren, Suriye'deki ABD kışkırtmalarının sebebini sorguluyoruz.

İlker Başbuğ, Lozan'da gözlemci olarak bulunan ABD'nin, "Suriye'nin kuzeyinde Ermeniler için bir yurt oluşturalım" önerisini hatırlatmış ve "6 Ocak 1923'te Ermeniler için düşünülen şey, bugün başka birisi için mi düşünülüyor?" diye sormuştu. 

Biz de 15 Ocak 2019'da "Suriye'de tampon bölge 100 yıllık ABD projesidir." başlığı alında "O başka birisi, bugün için İsrail'dir. ABD, Batı Şeria'daki İsrail işgalini meşru saydığını açıkladı. İsrail, Tevrat'ta vaat edilmiş topraklar olarak geçen 'Nil'den Fırat'a kadar' uzanan bölgeyi ele geçirmek ve 25-30 milyona varan bütün dünya Yahudilerini buraya nakletmek istiyor. İsrail, Kuzey Irak'ta Türkmen-Kürt bölgesini ve Suriye'nin kuzeyini, 'Orta İsrail' sayıyor. Onlara göre 'Kuzey İsrail', Türkiye'nin Güneydoğusudur!" değerlendirmesinde bulunmuştuk.

***

Suriye'nin kuzeyinin boşaltılarak, buradaki insanların Türkiye'nin Güneydoğusuna yerleştirilmesi, onların boşalttığı yerde PYD devletinin kurulması, şimdi de İdlib'de Heyet Tahrir El Şam adıyla kurulan El Kaide, El Nusra ve IŞİD artığı Amerikan örgütünün korunması, Türkiye'nin de kendi çıkarları aleyhine Suriye ile savaşa girmesi, hangi projeye hizmet ediyor olabilir sizce?

Yoksa varlığımız, İsrail'in varlığına armağan mı ediliyor?

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları