Yine kandırıldık diyecekler. Türkiye İsveç ve Finlandiya blokajı kaldırdı. Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez anlaşmadaki 8. Madde’nin 3. Fıkrasındaki açığı yakaladı

Yine kandırıldık diyecekler. Türkiye İsveç ve Finlandiya blokajı kaldırdı. Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez anlaşmadaki 8. Madde’nin 3. Fıkrasındaki açığı yakaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan anlaşmadaki 8. Madde’nin 3. Fıkrasını sosyal medyada paylaşarak "Tarihe not düşmek için yazıyorum. Bu maddeye göre Türkiye, bu ülkelerden bir tek teröristin iadesini sağlayamaz." iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve sağ kolu Turhan Çömez sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündemden düşmüyor.

Çömez, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan anlaşmanın 8. Maddesi’nin 3. Fıkrasına ilişkin olarak "Bu maddeye göre Türkiye, bu ülkelerden bir tek teröristin iadesini sağlayamaz." dedi.

Erdoğan dün İsveç ve Finlandiya liderleri ile görüştü. 2 saat süren görüşme sonrası Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü mutabakat imzalandı.

İmzalanan anlaşmanın 8. Maddesi’nin 3. Fıkrası şöyle: 

8. Türkiye, Finlandiya ve İsveç bugünkü görüşmelerden sonra müteakip somut adımları atacaklarını taahhüt ederler:

"Terörizmle, örgütlü suçlar ve diğer ortak sınamalarla mücadelede mutabakat temelinde iş birliğini geliştirmek için kolluk kuvvetlerini ve istihbarat kuruluşlarını da içeren her düzeyde hükûmetler arası yapılandırılmış bir diyalog ve iş birliği mekanizması tesis edeceklerdir. Finlandiya ve İsveç, ilgili NATO belgelerinin ve politikalarının hükümleriyle uyumlu biçimde terörizmle mücadeleyi kararlılık ve azim içinde yürütecek ve yerel mevzuatlarını bu doğrultuda güçlendirmeye yönelik gerekli tüm adımları atacaklardır. Finlandiya ve İsveç, Avrupa İade Sözleşmesi''yle uyumlu biçimde, Türkiye tarafından sağlanan bilgi, delil ve istihbaratı dikkate alarak Türkiye''nin terör zanlılarına dair sınır dışı veya iade taleplerini ivedilikle ve bütün boyutlarıyla işleme koyacak ve Türkiye''yle iade ve güvenlik iş birliğini geliştirmek için gerekli ikili ahdi düzenlemeler yapacaklardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

"YAZIK, YİNE KANDIRILDIK"

Çömez''in paylaşımı şöyle:

"Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında bugün imzalanan anlaşmanın 8. Maddesi’nin 3. Fıkrası aşağıda.????Tarihe not düşmek için yazıyorum.
????‍♂️????Bu maddeye göre Türkiye, bu ülkelerden bir tek teröristin iadesini sağlayamaz.
Yazık, yine kandırıldık."

Çömez''in paylaştığı maddenin çevirisi ise şöyle: 

"Finlandiya ve İsveç, terör zanlılarının Türkiye''nin devam eden sınır dışı veya iade taleplerini, Türkiye tarafından sağlanan bilgi, kanıt ve istihbaratı dikkate alarak süratle ve eksiksiz bir şekilde ele alacak ve Türkiye ile iade ve güvenlik işbirliğini kolaylaştırmak için gerekli ikili yasal çerçeveleri Avrupa mevzuatına uygun olarak oluşturacaktır. İade sözleşmesi." 

 

İlgili Haberler