Türkiye Kahramanlarını uğurladı. Bitlis şehitleri için Ankara'da devlet töreni

Türkiye Kahramanlarını uğurladı. Bitlis şehitleri için Ankara'da devlet töreni
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 asker için sabah saatlerinde görev yaptıkları Elazığ'da bir tören düzenlendi. Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından, şehitlerimiz askeri uçakla devlet töreni için Ankara'ya getirildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde gerçekleşen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin liderleri de katıldı. Devlet töreninin ardından şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

Türkiye''nin yüreğini yakan, Bitlis''in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için görev yaptıkları Elazığ''da düzenlenen törenin ardından, Ankara''da, Ahmet Hamdi Akseki Camii''nde de devlet töreni gerçekleştirildi.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi''nde gerçekleşen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski Başbakan Binali Yıldırım ve birçok siyasi katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile, duruşu ile çok farklı bir insandı Tüm milletimize Rabbimden sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan cenaze töreninde şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle şehitlerimizin huzurunda şu musalladan Hakk''a uğurladığımız son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri ismiyle müsemma sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun.

Tabi şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile, duruşu ile çok farklı bir insandı. Ve yanındaki yine kardeşlerimle birlikte çıktıkları bir yolculuk esnasında yaşanan bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler.

Biz bir şeye inanıyoruz. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz" ayeti. Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabi tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum.

Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Bunu bizlere mükafat olarak bizlere lütfederse temenni ederim ki eder. Ben de tüm kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını istiyorum."

TÜRKİYE''Yİ YASA BOĞAN KAZA

Bingöl''den, Bitlis´in Tatvan ilçesine gitmek için dün saat 13.55''te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25''te irtibat kesilmişti.

Bunun üzerine İHA, CN- 235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışması başlatıldı.

 

 

İlgili Haberler