Türkiye, korona virüsle mücadele için IMF’den yardım istedi mi?

Türkiye, korona virüsle mücadele için IMF’den yardım istedi mi?
Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye ve Rusya'nın korona konusunda IMF'den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, korona virüs salgınıyla mücadele kapmasında bir yazı kaleme aldı. Korona virüs salgınından Avrupa’nın çok sert bir şekilde etkilendiğini belirten Poul Thomsen, Türkiye’nin virüsle mücadele konusunda yardım istemediğini söyledi.

9 ÜLKE ACİL YARDIM BAŞVURUSUNDA BULUNDU

IMF yardımına ihtiyaç duyan gelişmekte olan ekonomilere de değinen Thomsen, "Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB üyesi olmayan gelişmekte olan 9 ekonominin çoğu IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında acil yardım başvurusunda bulundu." ifadelerini kullandı. Thomsen, Kovid-19 krizi kaynaklı baskılara karşı IMF'nin yaklaşık 50 milyar dolarlık acil durum programlarından yararlanmak isteyen 70'ten fazla üye ülke olduğunu da bildirdi.

Öte yandan IMF korona virüs salgınına karşı güçlü bir bölgesel tepki için euro bölgesinin mali kurallarının gevşetilmesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Avrupa İstikrar Mekanizması’ndan desteğin kritik olduğunu açıkladı.