Türkiye Libya’ya asker mi gönderiyor?

Türkiye Libya’ya asker mi gönderiyor?
Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yaptığı görüşmeler dikkat çekti.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Türkiye’nin Libya’ya asker göndereceği tartışmaları sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğü öğrenildi.

Bu görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği haberi geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un görüşmesinde, İdlib ve Libya konularının ele alındığı öğrenildi.

Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının TBMM’de onaylanmasının ardından gerçekleşen bu görüşme trafiği, “Türkiye Libya’ya asker mi gönderiyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanlığından İbrahim Kalın’ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert C. O’Brien ile yaptığı görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Robert C. O’Brien ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanısıra, Suriye ve Libya’daki güvenlik durumu hakkında görüş alışverişinde bulunulmuş ve ülkemizin bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması konusundaki çalışmalarının devam edeceği ifade edilmiştir. Görüşmede ayrıca, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ele alınmış ve ülkemizin bu konudaki ilkeli tutumu vurgulanmıştır.

ERDOĞAN 'GEREKİRSE ARTIRACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Son dönemde meşru Libya yönetimine çok ciddi desteklerimiz oldu. Gerekirse bu desteklerin askeri boyutunu artıracak; karada, denizde ve havada her türlü imkanı değerlendireceğiz." demişti.

İlgili Haberler