Türkiye sınırında bombalı saldırı!

Türkiye sınırında bombalı saldırı!
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandı. Patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise iki kişi yaralandı.

Haseke kentine bağlı Kamışlıilçesinde Hilal kavşağı yolunda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir karargahın yanında bomba yüklü araç infilak etti.

Patlamada ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Olayda 30'dan fazla binada ciddi hasar meydana geldi.

Suriye devlet televizyonu ise patlamada ölenlerin sayısını 22 olarak duyurdu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini aktaran kaynaklar, patlamayla ilgili detaylı bilgi vermedi.

NUSAYBİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI

İHA’nın haberine göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Kamışlı’daki patlamanın şiddeti nedeniyle üzerlerine cam parçası düşen iki kişi yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde şiddetli patlama yaşandı. Patlamanın şiddeti Nusaybin’de de hissedildi. Nusaybin’de, birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Nasrettin Dikkat (76) ve Mehmet Sait Biçen'in (68) üzerine düştü. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.