Türkiye Trump’ın müdahalesini mi bekliyor?

Türkiye Trump’ın müdahalesini mi bekliyor?
Türk yetkililerin S-400 füzelerinin satın alınması nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmamak için umutlarını ABD Başkanı Donald Trump'a bağladıklarını öne sürdü.

BBC’nin Reuturs’a dayandırdığı haberinde Türk yetkililerin Rus hava savunma sistemi S-400'ün satın alınması nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmamak için umutlarını ABD Başkanı Donald Trump'a bağladıklarını öne sürdü. Ajansa konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Trump'ın Kongre'ye kıyasla daha olumlu bir tavır takındığına dair sinyaller alıyoruz" dedi.

Reuters'taki haberde S-400'lerin Türkiye'ye teslimatına 2 ay sonra başlanacağı, üst düzey bakanlardan oluşan bir heyetin bu hafta Washington'da temaslarda bulunduğu belirtiliyor.

Haberde görüşmelerin amacının Türkiye ile ABD arasındaki krizin yatıştırılması olduğu, heyetin beklenmedik bir şekilde Oval Ofis'te ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğü hatırlatılıyor.

Yatırımcılar ve Trump ile görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temasları ile ilgili olarak şunları söylemişti:

"Beyaz Saray'da Hazine ve Ticaret Bakanlığı'yla ilişkili muhataplarımızla ticaret hacimimizin geliştirilmesiyle ilgili görüşmeler yaptık. Öncesinde dar çerçevede toplantı yapıldı, sonra ABD Başkanı bizi kabul etti. Görüşmede S-400 konusu da gündeme geldi.