Türkiye, Tunus'a 5 milyon dolar hibe etti. Verilen parayla bakın neler yapılırmış neler

Türkiye, Tunus'a 5 milyon dolar hibe etti. Verilen parayla bakın neler yapılırmış neler
Türkiye, Covid-19 salgını sebebiyle Tunus'a 5 milyon dolar hibe nitelikli finansal destek vereceği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak hibe olarak verilecek olan bu miktarın, Türkiye'de hangi alanlara harcanabileceğine dair yerler detaylandırıldı.

Resmi Gazete'de, korona virüs nedeniyle Tunus'a destek olunması amacıyla 5 milyon dolar nakdi hibe verileceği belirtildi.

Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yıldırım, Türkiye'nin Tunus'a vereceği 5 milyon dolarlık hibe miktarının Türkiye'de hangi alanlara harcanabileceğine dikkat çekti.

Yıldırım paylaştığı tweetinde, verilen hibe miktarıyla çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizlerin kaldırılabileceğini ve yüzde 70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatının da artırabileceğini ifade etti.

Ali Ekber Yıldırım, “Tunus’a bütçe finansmanı için 5 milyon $ hibe.. Bu 5 milyon $ ile çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilir. Yüzde 70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı. Üretim olursa Tunus’a da başka ülkelere de hibe veririz” açıklamasında bulundu.

ekran-alintisi-20201210101102.jpg