"Türkiye yanlış yolda ilerliyor"

"Türkiye yanlış yolda ilerliyor"
Norveç’i ziyaret eden İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Türkiye'nin hain darbe girişiminden sonra “yanlış yolda ilerlediğini” öne sürdü.

İsveç Başbakanı Löfven, “Sadece ifade özgürlüğü değil, gazetecilere yapılanlar da gözönüne alındığında, Türkiye’deki durum endişe verici” diye konuştu.

Şimdilik Türkiye’nin AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Löfven “Türkiye Kasım sonuna kadar vize serbestisinin her koşul altında yaşama geçirilmesini istiyor. Vize serbestisinin uygulanması için anlaşmadan doğan bütün yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekir. Sadece vize serbestisini kazanamazlar. Bu anlamda açık olan şey, Türkiye’nin yanlış yolda ilerlediğidir” dedi.

ULUSLARARASI HUKUK DİKKATE ALINMALI

Darbe girişiminden sonra doğan durumun ve bununla başa çıkılmasının zorluğunu anlayışla karşıladığının altını çizen İsveç Başbakanı, “Bu yapılırken uluslararası kamuhukuku ve insan hakları dikkate alınmalıdır. Görünen, insanlar hapse atılıp, işlerineson verilirken fazla ileri gidildiği. Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek” dedi.

İsveç Başbakanı, AB’nin Türkiye ile imzaladığı sığınmacı anlaşmasının uzun dönemde tehlikede olduğunu söyledi.