Türkiye 'yasak olan ülkeler' listesinden çıkarıldı

Türkiye 'yasak olan ülkeler' listesinden çıkarıldı
Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşmaya göre Rus polisler, tatil için Türkiye'ye gelebilecek. Rusya İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin tatil için yasaklı ülkeler kategorisinden çıkarıldığını açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin giderek ivme kazanması, turist sayısını da artırıyor. Bu yıl Rusya'dan gelen turist sayısından rekor beklenirken, bir olumlu haber de Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsyev, Türkiye ve Tayland'ı “Rus polis teşkilatı mensuplarının tatil yapmaları yasak olan ülkeler” listesinden çıkardığını açıkladı.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Kolokoltsyev'in imzaladığı kararla Rusya İçişleri Bakanlığı mensuplarının gidebileceği ülkeler arasına Türkiye dahil edildi.

Rusya'da İçişleri Bakanlığı çalışanları ve diğer kurumlardaki güvenlik görevlilerinin 2014'te yurt dışına çıkması ve yurt dışında tatil yapması yasaklanmıştı.

Bir süre sonra, güvenlik görevlilerinin sadece eski Sovyet ülkeleri olan Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus, Türkmenistan ve Özbekistan'ın yanı sıra Çin, Vietnam ve Küba'ya gitmesine izin verilmişti.

Bazı polisler, yıllardır hasret kaldıkları Türkiye'ye tatile gidebileceklerini belirterek, sevinçlerini dile getirdiler.

Rusya turizm sektörünün önde gelen sitelerinden Tourdom.ru, ise yasağı kaldıran kararın orijinalini henüz kimsenin görmediğini ama pek çok kişinin bavulunu toplamaya başladığını yazdı.

Bu durumda Türkiye ve Tayland gibi iki popüler destinasyon için, aileleriyle birlikte 3 milyon yeni potansiyel müşteri ortaya çıktığı vurgulandı.