Türkiye YPG ile operasyona katıldı!

Türkiye YPG ile operasyona katıldı!
Suriye’de IŞİD’in kontrol ettiği noktalara ABD tarafından düzenlenen operasyona Türkiye ve YPG’nin destek verdiği ortaya çıktı. Operasyona Mumbuc adının verildiği öğrenildi.

ABD destekli Mumbuc operasyonuna Suriyeli muhalifler ve YPG’nin yanı sıra Türkiye’nin destek vermesi tartışma konusu oldu. ABD askerlerinin YPG çıkartmalarıyla ilgili tartışmalar sürerken böyle bir operasyona girişilmesi tepki çekiyor.

OPERASYONA KATILAN 5 KİŞİDEN BİRİ YPG’Lİ

Al Jazeera Türk’ün haberine göre Suriye’yi IŞİD’ten temizleme bahanesiyle başlatılan operasyona katılan her 5 kişiden birinin YPG’li.

Türkiye’nin perasyona topçu ateşiyle destek verdiği ifade edilirken, IŞİD’ten temizlenen bölgelerin PYD’ye bırakılması bekleniyor.

BAHANE HAZIR

Reuters’a konuşan bir yetkili, "Mumbuc'un alınmasının ardından anlaşma şu, YPG orada kalmayacak. Dolayısıyla geleneksel olarak Suriye Arap toprağı olan bölge Suriyeli Araplarda kalacak" ifadelerini kullanıp, Türk kamuoyunun tepkisini azaltmaya çalışması dikkat çekti.

Haberde, IŞİD karşıtı koalisyon uçaklarının operasyona havadan, Türkiye'nin de sınır boyunca top atışlarıyla karadan destek verdiği belirtildi.