Türkiye'de 1 günde 5 sağlıkçı korona kurbanı. Öfkeliler çünkü ölüyorlar. Toplam sayı ürküttü

Türkiye'de 1 günde 5 sağlıkçı korona kurbanı. Öfkeliler çünkü ölüyorlar. Toplam sayı ürküttü
Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir günde 5 sağlık çalışanının daha korona virüsü sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bugünkü ölümlerle corona virüsten yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 326'ya çıktı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ‘Öfkeliyiz, çünkü ölüyoruz’ diyerek hayatını kaybeden 5 sağlık çalışanının isimlerini tek tek sıraladı.

Sözcü'nün haberine göre, korona virüsü salgınında en önde görev alan sağlık çalışanları günbegün ölüyor. Bugün virüs nedeniyle 5 sağlık çalışanı daha hayatını kaybetti.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) ‘Öfkeliyiz, çünkü ölüyoruz’ diyerek bugün yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını şöyle açıkladı:
Mersin’de işyeri hekimliği yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğan Yıldırım
İzmir’de özel bir hastanede görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. A. Uğur Yılmaz
Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Sağlık Memuru Oğuzhan Özkan
Tekirdağ Çorlu’da çalışan Eczacı Halit Usluel
Gaziantep’te çalışan Eczacı Mehmet Çinpolat
Sayıları artan sağlık çalışanı ölümleri üzerine geçtiğimiz günlerde ülke çapında eylemler düzenleyen sağlık çalışanları, “Öfkeliyiz, çünkü tükendik, ölüyoruz. Artık daha fazla eksilmek istemiyoruz” sloganlarında bulunmuştu.
TOPLAMDA 326 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Salgın sürecinde korona virüsü nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı bugünkü ölümlerle 326’ya çıktı.
Covid-19 kaynaklı sağlık çalışanı ölümü en fazla İstanbul’da yaşanırken, bunu Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Konya izliyor.
En çok ölümler tıp doktoru meslek grubunda yaşanırken, bu grubu sağlık sektöründe idari personel, güvenlik görevlisi, şoför, aşçı gibi diğer görevlerde yer alan sağlık çalışanları ve eczacılar izliyor.

1-20210104061951.jpg