Almanya’da bu dört şişe 1 yıl önce de 4.70 euroydu şimdi de. Türkiye’de 6 ayda 5 kez zam yapıldı

Almanya’da bu dört şişe 1 yıl önce de 4.70 euroydu şimdi de. Türkiye’de 6 ayda 5 kez zam yapıldı
Almanya’da enflasyon geçtiğimiz dönemde küçük bir yükselme yaşasa da durum fiyatlara çok da yansımadı. Almanya’dan gelen son bilgilere göre geçtiğimiz yıl 4.70 euro olan biranın fiyatı 1 yılda değişmedi.

Almanya’da son dönemde enflasyonun yükseldiğine dair haberler gelse de söz konusu durum fiyatlara çok da yansımamış görünüyor.

Almanya’dan bugün gelen fotoğrafa göre, geçtiğimiz yıl 4.70 euro olan iki farklı bira markasının 4’lü paketinin bugün de 4.70 euro olduğu bildirildi. Türkiye''de ise 2022 yılı başından beri peş peşe gelen zamlarla birlikte alkolün yanına yanaşılmaz oldu. Geriden kalan 7 ayda alkole 5 kez zam yapıldı.

Öte yandan bu bilgiyi geçen gurbetçi vatandaşın Almanya hükümetinin iler yaşlı emekli karı kocalara Ağustos 4 bin euro destek ödemesi geçtiğini de hatırlattı.

Almanlar yılda kişi başı 131 litre alkol tüketiyor. Almanya’da en çok tüketilen alkollü içecek, Almanya’nın geleneksel içeceği biradır. Almanya’da alkol ve gıda market fiyatları, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’ye kıyasla ucuzdur.

ALMANYA’DA ENFLASYON

Almanya''da yıllık enflasyon oranının haziran ayında yükselen enerji fiyatlarının da etkisiyle yüzde 7,6 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Federal İstatistik Ofisi Destatis''ten yapılan açıklamada, mayıs ayında gerçekleşen yüzde 7,9''a nazaran düşüş kaydedildiği belirtildi.

Destatis, enerji fiyatlarının haziran ayında bir yıl önceki döneme göre yüzde 38 arttığı, gıda fiyatlarının da aynı dönemde yüzde 12,7 yükseldiği bilgisini paylaştı.

Bunda Ukrayna''da savaşın başlamasından beri enerji fiyatlarının sürekli artmasının önemli etken olduğu kaydedildi.

Aylık bazda tüketici fiyatlarının haziran ayında yüzde 0,1 arttığı kaydedildi.

 

İlgili Haberler