Türkiye'de gerçek ezilenler Türkler'dir. Tam kapanma sadece vatandaşa mı. Bodrum'da kıyılar doldu

Türkiye'de gerçek ezilenler Türkler'dir. Tam kapanma sadece vatandaşa mı. Bodrum'da kıyılar doldu
Muğla Valiliği, 30 Nisan tarihli karar ile charter tekneler ile özel tekne sahiplerine tam kapanmada ayrıcalıklar tanımıştı. Bu ayrıcalıktan yararlanarak tatile gelenler, zodiak botlarına binerek koy koy dolaştı. Beach Clup ve sahildeki iskeleler de güneşlendi. Yatı olmayan vatandaşlar, garip kapanmada yüzmeyi bırakın, sahile bile inemedi.

Türkiye'de gerçek ezilenler Türkler'dir. Tam kapanma sadece vatandaşa mı. Bodrum'da kıyılar doldu

Sözcü''nün haberine göre, Bodrum ilçesinde 17 günlük garip kapanmada vatandaşların sahillere inmesi, yüzmesi yasaklanırken sosyetenin tatil mekanı Türkbükü’ne yatları ile gelenler, deniz ve güneşin tadını çıkardı. Muğla Valiliği''nin tanıdığı ayrıcalıktan yararlanan yat sahipleri, zodiak botlarıyla koyları tek tek dolaştı. Sahildeki beach clup''ların iskelelerinde güneşlendi.

Garip kapanma sürecine vatandaşlar uymaya özen gösterirken, polis, jandarma ve bekçiler ana caddeler ile kentin plaj ve sahillerinde kuş uçurtmadı. Denize yüzmeye veya güneşlenmeye gelenler güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine evlerine dönmek zorunda kaldılar.

“KUŞ UÇURTULMUYOR"

Türkbükü''nde pansiyon işletmeciliği yapan evli ve iki çocuk annesi Sema Kılıç, “Bu ikinci sezondur içimiz kan ağlıyor, para kazanamıyoruz. Tam kapanma normal vatandaş ve bizler için geçerli iken bunlar için geçerli değil mi? Yatları ile gelenler koy koy gezip denize giriyor iskelelerde güneşleniyor" dedi.

Kılıç "Biz görüyoruz bu rezilliği kimse görmüyor mu? Sosyete tesislerinin olduğu yerde bazı restoranlar da açık, bu nasıl oluyor. Bu durumu üç gün önce güvenlik güçlerine bildirdik ancak değişen bir şey olmadı. Herkes bu işi ciddiye alsa normale dönsek olmaz mı?” diyerek tepki gösterdi.

VALİDEN DENETİM AÇIKLAMASI

İl genelinde görev yapan jandarma ve polis ekiplerinin görevlerini büyük bir hassasiyet ve titizlikle yerine getirdiklerini dile getiren Vali Orhan Tavlı, pandemi sürecinin sağlıklı bir şeklide yönetilebilmesi için il genelinde çalışmaların ve denetimlerin aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

ÖZEL TEKNESİ OLANA YASAK YOK

Muğla Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulu''nun aldığı 30 Nisan tarihli karar ile charter tekneler ile özel tekne sahiplerine tam kapanmada ayrıcalıklar tanımıştı.
İçerisinde yaşam mahalli olan (kamaralı) tekneler konut olarak değerlendirileceğinden, bu teknelerde hali hazırda ikamet eden şahısların teknelerinde durabilmelerine olanak sağlanmıştı.

İlgili Haberler