Türkiye'de korona aşılanmasında yeni gelişme

Türkiye'de korona aşılanmasında yeni gelişme
Türkiye'de ilk olarak sağlıkçıların aşılanmasının ardından huzurevlerinde ve evlerde 90 üstü vatandaşların aşılanmasına devam ediliyor.

Türkiye'de korona aşılanmasında yeni gelişme

Türkiye'de korona virüs salgını kapsamındaki aşı çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde kalan yaşlılar ile birlikte 90 yaş üzeri vatandaşların da aşılanacağını duyurdu.  

90-yas-uzeri-vatandaslar-evlerinde-asilanmaya-baslandi-8713-dhaphoto1.jpg

YARIM SAAT GÖZETİM ALTINDA TUTULDULAR 

Sabah saatlerinden itibaren huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde kalan yaşlılar ile birlikte 90 yaş üzeri vatandaşların da aşılanmasına başlandı. Ankara Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü Aşı Uygulama Ekibi, 95 yaşındaki Rabia Yurtseven‘i evinde aşıladı. Daha sonra 91 yaşındaki Zeliha Tura ve 97 yaşındaki Mehmet Buyraz’a aşıları yine evlerinde uygulandı. Önce sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlara, daha sonra aşıları uygulandı. Uygulama sonrasında da en az yarım saat gözetim altında tutuldular. Yurtseven, Tura ve Buyraz, sağlık ekiplerinin evlerine gelerek aşı yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

90-yas-uzeri-vatandaslar-evlerinde-asilanmaya-baslandi-8713-dhaphoto8.jpg

SON 6 AYDA KORONAVİRÜS GEÇİRENLER AŞILANMAYACAK

90 yaş ve üzeri aşılama kapsamında Ankara’da 11 bin 942, Türkiye genelinde 198 bin kişi bulunuyor. Son 6 ayda Covid-19 geçirenlere ise aşı uygulanmayacak. Ülke genelinde bu yaş grubuna evde yapılacak aşılama çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Aşılama, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun oluşturduğu takvim doğrultusunda devam edecek. 

90-yas-uzeri-vatandaslar-evlerinde-asilanmaya-baslandi-8713-dhaphoto10.jpg