Türkiye'de şehirler kapandı

Türkiye'de şehirler kapandı
Salgın tedbirleri kapsamında 31 şehir araç giriş çıkışlara kapatıldı. İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer alan istisnai durumlar dışında şehre girmek isteyen araçlar kabul edilmiyor, şehirden çıkmak isteyen sürücüler ise tekrar geri çevriliyor.

İstanbul'a giriş ve çıkışları yasaklandı. Anadolu yakasında Tuzla D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu Kocaeli Vali Muammer Güler Kavşağı'nda oluşturulan noktalarda giriş ve çıkışlar jandarma ve polis ekiplerince kesildi. Kontrol noktalarına gelen özel araçlar, ekipler tarafından geri çevrildi. İzin belgeleri bulunan TIR ve kamyonların ise girişlerine izin verildi. İzinleri olmayan TIR ve kamyon sürücülerine de ceza kesildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medyadan yaptığı açıklamada kente giriş ve çıkışların 26 noktadan kesildiğini açıkladı. Silivri'de de kente giriş-çıkış yapmak isteyen özel araçlar geri çevrildi.

İstanbul'da D-110 Tekirdağ il sınırı Gümüşyaka Papatya mevkiinde polis ve jandarma ekipleri tarafından denetim yapıldı. Denetimde izin belgesi bulunmayan araçlar geri çevrildi. 112 ekipleri tarafından ise durdurulan araçlardaki kişilerin ateşi ölçüldü. İzin belgeleri bulunan TIR ve kamyonların ise giriş ve çıkışlarına izin verildi.
Gıda taşımacılığı yapan ve izin belgesi bulunan bir sürücü, "Vakalar ortada. Normal bu uygulamalar. Gıda tedariğinin devam etmesi gerekiyor. Mecburen o tedariği de sağlamak zorundayız" dedi.

İZİN BELGESİ ARANDI 

Tekirdağ'ın en önemli giriş noktası olan İstanbul yönündeki Marmara Ereğlisi ilçesi girişi ile Edirne, Çanakkale yönündeki Malkara ilçesi girişlerinde oluşturulan uygulama noktasında görevli güvenlik görevlileri saat 00.00'a kadar il dışından seyahat izin belgesi olan ve ikametgah adresi Tekirdağ olan sürücülerin kente girişine izin verdi. Tekirdağ'a girmek için yasak başlamadan önce gelen vatandaşlara, sağlık ekipleri tarafından ateş ölçümü yapıldı. 

KARADENİZ'E GEÇİŞ YOK 

Karadeniz Bölgesi'nin giriş kapısı konumundaki Samsun'da, alınan karar doğrultusunda kente araç giriş çıkışlarına izin verilmiyor.

Karadeniz 15 gün süreyle araç giriş-çıkışı yasaklandı. Yasağın başlamasıyla birlikte Samsun'un Amasya, Sinop ve Ordu sınırlarında araçlar polis tarafından durdurulmaya başlandı. Araçların kente giriş-çıkışlarına izin verilmiyor. Yoğunluk oluşturan sürücüler, geri dönmek zorunda kalıyor. 
Samsun sınırından geri çevrilen Emin Yüksel, "Eskişehir'den Ordu'ya gitmek için yola çıktık. Samsun'a giriş yapamıyoruz. Geri dönersek Eskişehir'e de giremeyeceğiz. Ne yapacağız bilemiyoruz. Buna bir önlem alınmalı. Bu karardan yoldayken haberimiz oldu" dedi.

DENETİMLER ÇOK SIKI 

Denizli sınırlarında önlem alan güvenlik güçleri, izin belgesi olmayan araçların giriş ve çıkışlarına izin vermedi.
Muğla'da, koronavirüsle mücadele kapsamında yayınlanan genelge sonrası şehir dışından kente araç giriş- çıkışı gece yarısı itibariyle durduruldu. Kent merkezindeki cadde ve sokaklardaki sessizlik dikkat çekerken, 20 yaş ve altındakilerin de yasağa uyup evlerinden çıkmadıkları görüldü.  

20 YAŞ ALTINA CEZA 

Kahramanmaraş'ta ise denetim yapan polis, sokağa çıkan 20 yaşın altındakilere ceza yazmaya başladı.
Öte yandan giriş-çıkışları yasaklanan kent girişlerinde yasağa takılan bazı vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında tartışmalar da yaşandı. Ancak tüm ısrarlara rağmen genelgede açıklanan yasaklar uygulandı.