Türkiye’de şu anda saat kaç? Saatler ileri alındı mı?

Türkiye’de şu anda saat kaç? Saatler ileri alındı mı?
Yaz saati uygulaması gereği dünyanın bir çok ülkesinde saatler bir saat ileri alınıyor. Ancak Türkiye’de ise sabit saat uygulamasına geçilen 2016 yılından beri saatlerde herhangi bir oynama yapılmıyor. bazı telefon, tablet ve bilgisayarların otomatik olarak saatleri dün gece ileri almasıyla beraber sabah kalkan vatandaş şaşkınlık yaşadı. Peki Türkiye’de şu anda saat kaç? Saatler ileri alındı mı?

Dünyanın çoğu ülkesinde 28 Mart’ı 29 Mart’a bağlayan gece saatler bir saat ileri alınıyor. 27 Ekim’i 28 Ekim’e bağlayan gece ise saatler bir saat geri alınıyor. Türkiye’de ise 2016 yılında sabit saat uygulamasına geçildiği için saatlerde herhangi bir oynama yapılmıyor. Ancak bazı telefon, tablet ve bilgisayarların otomatik olarak saatleri dün gece ileri almasıyla beraber sabah kalkan vatandaş şaşkınlık yaşadı. Peki Türkiye’de şu anda saat kaç? Saatler ileri alındı mı? İşte detaylar haberimizde…

SAATLER İLERİ ALINMIYOR

2016 yılında Resmi Gazetede yayınlanan karar gereği Türkiye sabit saat uygulamasına geçti. Bu tarihten beri Yaz saati uygulaması gereği saatler ileriye, Kış saati uygulaması gereği ise geriye alınmıyor. Ancak bazı telefon, tablet ve bilgisayarların otomatik olarak saatleri ileri veya geriye alıyor.

ŞU ANDA SAAT KAÇ?

Türkiye’de saatin kaç olduğunu merak eden vatandaşlar, gerçek saati duvar saatleri veya kol saatlerinden kontrol edebilir.