Türkiye'de yılbaşı üzeri sahte içki zirve yaptı. Onlar üretiyor, polis basıyor

Türkiye'de yılbaşı üzeri sahte içki zirve yaptı. Onlar üretiyor, polis basıyor
Yılbaşı öncesi polis ve jandarma ekipleri sahte içki üretildiği belirlenen adresleri birer birer basıyor. Baskının bu sefer ki adresi Bursa ve İstanbul'du.

DHA’nın haberine göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde kaçak içkilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Kestel ilçesinde bir çiftliğe baskın düzenleyen ekipler, piyasaya sürülmeye hazırlanan bin 500 şişe şarap ile viski ve rakının bulunduğu toplam 10 ton sahte içki ele geçirdi. Olay ile ilgili 45 yaşındaki S.Ç. gözaltına alındı.

Yılbaşı öncesinde, çalışmaların artarak devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Gaziosmanpaşa'da polislerin baskın yaptığı adreslerden biri oldu. Yılbaşı gecesi piyasaya sürüleceği tespit edilen bin 200 şişe sahte içki ele geçirdi.

Yakalanan şüphelinin duvarın arkasında gizli bölmede içki şişelerini sakladığı ve yılbaşına saatler kala da duvarı yıkıp satmak için dışarıya çıkarttığı ortaya çıktı.

Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Sultangazi 50. Yıl Mahallesi'nde bir garajda sahte içki yapıldığına dair ihbar üzerine çalışma başlattı. 30 Kasım tarihinde yapılan operasyonda şüpheli 57 yaşındaki H.D.'yi gözaltına alınırken, bin 200 şişe sahte içki ele geçirildi.

Polis ekipleri, yaptıkları incelemede sahte içkilerin yılbaşı gecesi piyasaya sürüleceğini tespit etti.

SAHTE İÇKİLERİ SAKLAMAK İÇİN GİZLİ BÖLME YAPMIŞLAR

Yapılan incelemelerde kaçak içkileri saklamak için imalathanenin içerisinde bir gizle bölme yapıldığı ve yılbaşı öncesi duvarın yıkılarak sahte içkilerin çıkartıldığı belirlendi.

Öte yandan şüphelinin Gaziosmanpaşa halk pazarında bir peynir tezgahı işlettiği, kaçak içkileri tezgahın altında saklayarak da müşterilerine sattığı öğrenildi.

bursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto15-001.jpg

bursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto14.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto10.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto9.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto6.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto3.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto13.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto7.jpgbursada-ciftlikte-10-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-1-gozalti-4929-dhaphoto11.jpg

yilbasi-oncesi-garaja-sahte-icki-baskini-ickiler-gizli-bolmeden-cikti-8163-dhaphoto5.jpgyilbasi-oncesi-garaja-sahte-icki-baskini-ickiler-gizli-bolmeden-cikti-8163-dhaphoto3.jpgyilbasi-oncesi-garaja-sahte-icki-baskini-ickiler-gizli-bolmeden-cikti-8163-dhaphoto2.jpg

İlgili Haberler