Türkiye'den hareket eden gemiye Yunanistan el koydu

Türkiye'den hareket eden gemiye Yunanistan el koydu
Mersin ve İskenderun limanlarında 410 ton patlayıcı nitelikli malzemeyle yüklendiği iddia edilen kargo gemisi Yunanistan karasularında durduruldu.

DW Türkçe’nin haberine göre, Yunan Sahil Güvenliği Girit açıklarında durdurulan ‘Andromeda’ adlı yük gemisinde 410 ton patlayıcı nitelikte madde bulunduğunu iddia etti. Taşıma senedine göre Türkiye’den yola çıkan gemideki malzemeler Mersin ve İskenderun limanlarında yüklendi. Yunan Sahil Güvenlik yetkilileri, tankeri “yüzen bir bomba” olarak tanımladı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada 6 Ocak’ta durdurularak Girit Adası’na çekilen tankerdeki 29 konteynerin arandığı ve aralarında amonyum nitrat ve elektriksiz fünyenin de olduğu malzemelerin tespit edildiği bilgisi verildi.

LİBYA’YA GİDİYORDU

Yunan Sahil Güvenliği, Tanzanya bandıralı geminin Libya’ya gideceği yönünde bilgi alınması üzerine durdurulduğunu belirtti. Tankerin kaptanıyla yapılan ilk görüşmede, kaptanın Cibuti’ye gideceklerini söylediği ancak ardından tankerin rotasının Libya olduğunun tespit edildiği bildirildi. Yunan yetkililerin yaptığı soruşturmaya göre gemi yükünü Libya’nın ‘Mistrata’ limanında boşaltacaktı.