Türkiye'den Papa'ya çok sert tepki!

Türkiye'den Papa'ya çok sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Papa Françesko'nun 1915 Olayları hakkında Ermenistan'da yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösterdi.

Dışişleri açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Papa Françesko’nun 24-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği Ermenistan ziyareti sırasında sözde soykırım anıtına gitmesi, 1915 Olayları’na ilişkin talihsiz açıklamalar yapması, Ermeni Katolikosluğuyla imzalanan Ortak Bildiri'de 1915 Olayları’na dair kabul edilemez atıflarda bulunulması ve dönüş yolunda yalan ve iftira olduğu kanıtlanmış ifadelerin zikredilmesi, Papa Françesko’nun, 1915 Olayları’na ilişkin tarihi gerçeklerle ve hukukla bağdaşmayan Ermeni anlatısına olan koşulsuz bağlılığını bir kez daha göstermiştir” dendi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, üç gün süren Ermenistan ziyareti sırasında 1915 Olayları için iki kez “soykırım” ifadesini kullanmıştı.

Papa uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken bu sözcüğü neden kullandığına açıklık getirdi.

Papa Francesco, Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinledikten sonra, konuşma metninde yer almayan bu sözcüğü kullanmaya karar verdiğini söyledi ve “Geçen yıl söylediğim şeyi şimdi söylememek çok tuhaf kaçardı” dedi.

Papa ‘soykırım sözcüğünü hiçbir zaman hakaret niyetiyle söylemediğini, objektif olarak söylediğini' belirtti.