Türkiye'den vizesiz gidebileceğiniz ülkeler

Türkiye'den vizesiz gidebileceğiniz ülkeler
2020 yılında başlayan pandemi sürecinin sosyal hayata etkileri aşı ile yavaş yavaş azalmaya başlarken, tatil sezonunun açılmasıyla rotalar belirlenmeye başladı. İşte Avrupa ve dünyada vizesiz gidebileceğiniz ülkeler bu ülkelerin dikkat çeken ayrıntıları.

WebTekno’nun haberine göre, 2020 yılının pandemi kıskacı 2021 yılında aşının da etkisiyle biraz gevşedi ve artık daha rahat seyahat edebilir hale geldik. Cennet ülkemizin tadını çıkardıktan sonra biraz dünyayı gezmek fena fikir değil. İşte Avrupa ve dünyada Türkiye’den direkt olarak gidebileceğiniz vizesiz ülkeler ve dikkat çeken özellikleri.

2020 tam anlamıyla boğucuydu. 2021 yılının ilk ayları da biraz öyle oldu ama artık aşının da etkisiyle içinde bulunduğumuz pandemi koşullarının biraz daha rahatladığını söyleyebiliriz. Hazır yaz gelmiş ve yolculuk imkanı bulmuşken ülkemizin tadını çıkaralım ve sonra vizesiz ülkeler listemizdeki bir ülkeyi seçerek biraz Avrupa’yı ve dünyayı görelim. Elbette, tüm ülkeler bir turist cenneti değil.
Vizesiz ülkeler, Türkiye ve o ülke arasında yapılan anlaşma gereğince yalnızca pasaport ile direkt olarak gidebileceğimiz ülkelerdir. Vizesiz ülkeler arasında yalnızca belgesellerde gördüğümüz ülkelerle beraber, gitme hayali kurduğumuz ülkeler de var. Hepsi çok ucuz yerler değil ama biraz yerel araştırmalar yaparak bütçenize uygun bir ülkede, tıpkı ülkemizde tatil yaptığınız bir fiyata tatil yapma imkanınız var. 

Çantayı kapıp gidebileceğimiz vizesiz ülkeler ve kalma süreleri:
Arjantin / 90 gün
Fiji / 90 gün
Güney Kore / 90 gün
Arnavutluk / 90 gün
Filipinler / 30 gün
Kosova / 90 gün
Azerbaycan / 90 gün
Filistin 
Kosta Rika / 90 gün
Bağımsız Samoa / 90 gün
Gana / 90 gün
Kuzey Makedonya / 90 gün
Bahamalar / 90 gün
Guatemala / 90 gün
Lübnan / 90 gün
Barbados / 6 ay
Gürcistan / 1 yıl
Makao  / 30 gün
Belarus / 30 gün
Honduras / 90 gün
Malezya / 90 gün
Belize / 90 gün
Hong Kong / 90 gün
Mauritius / 30 gün
Bolivya / 90 gün
İran / 90 gün
Moğolistan / 30 gün
Bosna-Hersek / 90 gün
Jamaika / 90 gün
Moldova / 90 gün
Botsvana / 90 gün
Nikaragua / 90 gün
Brezilya / 90 gün
Karadağ / 90 gün
Özbekistan / 30 gün
Brunei / 30 gün
Katar / 90 gün
Panama / 6 ay
Dominika / 21 gün
Kazakistan / 30 gün
Paraguay / 90 gün
Ekvator / 90 gün
Kırgızistan / 90 gün
Peru / 90 gün
El Salvador / 90 gün
KKTC / 90 gün
Sao Tome ve Principe / 15 gün
Endonezya / 30 gün
Kolombiya / 90 gün
Sao Tome ve Principe / 90 gün
Fas / 90 gün
Kongo Cumhuriyeti / 90 gün
St. Lucia / 6 hafta
Singapur / 90 gün
Sırbistan / 90 gün
Seyşeller / 90 gün
Sri Lanka / 30 gün
Suriye / 90 gün
Şili / 90 gün
Tayland / 30 gün
Tonga / 30 gün
Trinidad-Tobago / 30 gün
Tunus / 90 gün
Tuvalu / 30 gün
Uganda / 90 gün
Ukrayna / 90 gün
Uruguay / 90 gün
Ürdün / 90 gün
Vanuatu / 30 gün
Venezuella / 90 gün
Zambiya / 90 gün
Cook Adaları 31 gün
Mikronezya 30 gün
Niue / 30 gün
Palau / 30 gün
Samoa / 60 gün
Vanuatu / 30 gün
Avrupa’da gidebileceğiniz vizesiz ülkeler ve öne çıkan özellikleri:
Arnavutluk
Moldova
Gürcistan
Sırbistan
Kuzey Makedonya
Ukrayna
Andorra
Belarus
Karadağ
Kosova
 

Kıyı kentleri popüler: Arnavutluk

İstanbul’dan uçakla 1.5 saatte Arnavutluk başkenti Tiran’da olabilir ve vizesiz tam 90 gün kalabilirsiniz. Arnavutluk, tarihi açıdan son derece zengin bir ülke. Ayrıca Durres gibi kıyı kentleri de gerçek birer turizm cenneti. Ülkenin pek çok şehrinde Osmanlı başta olmak üzere pek çok farklı imparatorluktan izler görebilirsiniz. Ülkenin para birimi Liki.

 

Uygun fiyatlı yemyeşil yurtdışı tatili: Moldova

Moldova’nın denize kıyısı yok ancak bu Doğu Avrupa ülkesinin tarihi ve doğal güzellikleri kendinizi başka bir dünyada gibi hissetmenize neden oluyor. 90 gün boyunca vizesiz olarak kalabileceğiniz Moldova’nın para birimi Leyi. Türk Lirası karşısında değerli olan Leyi ile bir de ülkenin uygun fiyatları birleşince karşımıza gerçek anlamda ucuz bir yurtdışı tatil fırsatı çıkıyor.

Türkiye’nin Karadeniz bölgesine benzerliğiyle: Gürcistan

Gürcistan’a tıpkı ülkemizde bir şehre gider gibi vizesiz hatta pasaportsuz olarak gidebilir ve burada 1 yıl boyunca gönlünüzce kalabilirsiniz. Gürcistan, ülkemizin Karadeniz bölgesine benzer bir iklime sahip. Başkent Batum, gece hayatı ve sahilleriyle ünlü bir şehir. Ülkenin Tiflis gibi diğer şehirleri de pek çok tarihi ve doğal güzellik sunuyor. Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken ülkenin para birimi Lari.


Osmanlı’dan izlerini taşıyan bir ülke: Sırbistan

Vizesiz ülkeler arasında en çok rağbet görenlerden biri olan Sırbistan, yüzlerce yıl Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde olduğu için ülkenin hangi şehrinde, gözünüzü nereye çevirseniz bir Osmanlı izine rastlamanız mümkün. 90 gün boyunca kalabileceğiniz Sırbistan, tarihe meraklı kişiler için harika bir turizm merkezidir. Ülkenin para birimi olan Sırp Dinarı, Türk Lirası karşısında değer kaybettiği için uygun fiyatlı bir tatil sizi bekliyor olacak

Haftasonu kaçamakları için fikir: Kuzey Makedonya

Küçüle küçüle birkaç şehirden oluşan bir ülkeye sığdırılan Makedonya, bir süredir Kuzey Makedonya olarak anılıyor. Ülkede 90 gün kalabilirsiniz ama o kadar uzun süre yapılacak bir şey yok. İstanbul’dan 1 saat 15 dakikalık bir uçuşla ülkenin başkenti Üsküp’e varabildiğiniz ve çok da büyük bir ülke olmadığı için daha çok haftasonu gezileri için öneriliyor. Canlı bir gece hayatına sahip olan ülkenin para birimi Makedonya Dinarı.

Vizesiz ülkeler denince ilk akla gelen: Ukrayna

Vizesiz ülkeler denilince akla gelen ilk yer olan Ukrayna’ya o kadar çok Türk turist gidiyor ki burada kendinizi yabancı gibi hissetmeyeceksiniz. 90 gün kalabileceğiniz ülkenin en bilinen yönü elbette hareketli gece hayatı. Gece hayatının yanı sıra ülkenin sahilleri, tarihi ve doğal güzellikleri de insanı büyüleyen diğer özelliklerden. Uygun fiyatlarıyla da dikkat çeken ülkenin para birimi Grivna. 

Pek bilinmeyen tam bir Avrupa ülkesi: Andorra

Andorra pek bilinmemesine rağmen tam bir Avrupa ülkesidir. Fransa ve İspanya arasında kalan bir bölgede bulunan ülkede atacağınız her adımda yerel Avrupa kültürünün kokusunu duyacaksınız. 90 gün kalabileceğiniz Andorra’nın kayak pistleri meşhur olduğu için daha çok kış tatillerinin gözdesi olan bir ülkedir. Ülkenin para birimi Euro olduğu için listemizdeki diğer ülkelere göre burada yapılacak bir tatil biraz daha pahalıya patlayacaktır.

Gölleri ve yeşiliyle huzur dolu bir ülke: Belarus

Beyaz Rusya olarak da bilinen Belarus, yıllarca Rus romanlarında okuğumuz doğal hayatı tam olarak sunan bir Doğu Avrupa ülkesi. 90 gün kalabileceğiniz Belarus’ta binlerce göl bulunuyor ve ülkenin tam %40’ı ormanlardan oluşuyor. Haziran ayında ülkenin başkenti Minsk’te yapılan Beyaz Geceler Festivali, seyahat için en uygun tarih olarak görülüyor. Ülkenin para birimi Ruble.

Tarihi denizi doğasıyla: Karadağ

Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını kazanan Karadağ, vizesiz ülkeler arasında en popüler olanlardan bir tanesi. Bunun en büyük nedeni, ülkede bulunan harika sahiller ve göz alıcı doğa güzellikleridir. 90 gün kalabileceğiniz ülkenin başkenti Podgorica olsa da turistlerin en çok ilgisini çeken şehir Bar olarak biliniyor. Attığınız her adımda Osmanlı izleri ile karşılaşabileceğiniz ülkenin para birimi maalesef Euro.

Hayran bırakan taş mimari yapısıı: Kosova

Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyetinde bulunan ve 2008 yılında bağımsızlığını kazanan Kosova’nın en dikkat çeken özelliği taş mimari yapısı. Ülkenin her noktasında tarihi taş mimari eserler bulunuyor. Denize kıyısı olmayan bu ülkede 90 gün kalabilirsiniz. Tarihi geziler için ideal bir tatil fırsatı sunan Kosova’nın para birimi maalesef Euro.

Çantamızı kaptığımız gibi Türkiye’den direkt olarak gidebileceğimiz vizesiz ülkeler hangileri sorusunu yanıtladık ve kısaca bu ülkeler arasında en popüler olan Avrupa ülkelerinden bahsettik. Görmeyi en çok istediğiniz ülkeyi yorumlarda paylaşabilirsiniz.