Türkiye'min can acıtan fotoğrafı

14 gün kala yerel seçime sizlere siyasetin fotoromanı ile esprili bir Pazar yazısı hazırladım.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına "emir" ile atadığı Mehmet Özhaseki'nin "Gönlümüzün şehri Türkiye'nin Başkenti" afişi arka planda.

Başkentin, "Çocuklarım aç yardım edin" afişi elinde dilenen bir kadın ön planda.

Kırmızı ışık altında, "Ankara'ya tecrübe yakışır" afişi ile Mehmet Özhaseki…

17. yılına girerken AKP hükümetini ve 31 Mart yerel seçimi öncesi Türkiye'nin siyasi ve ekonomik tablosunu bundan daha net anlatan bir fotoğraf yoktur.

Canım Türkiye'min, can acıtan fotoğrafı budur…


+cocuklarim-a+c,-orhan-ugguroglu.jpg

AKP'de kim adaydır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına?

Erdoğan mı Özhaseki mi?


erdogan,-orhan-uguroglu.jpg

Aday Özhaseki ise sokaklara, caddelere asılan yüzbinlerce afişlerin Ankara'da ne işi var? Ankara'da AKP'nin tecrübeli başkan adayı Erdoğan mı?


erdo¦san-reklam,-orhan-uguroglu.jpg

Eğer Türkiye'deki AKP'nin tüm belediye başkanlıklarına Recep Tayyip Erdoğan aday ise yandaş ulusal gazetelere işte bu reklamları verebilirdi. Yandaş medyanın nasıl tam sayfa reklamlarla beslendiğini görünce aklınıza şu geliyor değil mi?

Bu yandaş, besleme basın demek ki millet ittifakının ve muhalefet partilerinin liderlerine de başkan adaylarına da bu reklamların karşılığı için hakaretler, iftiralar yağdırıyor.


haydar-haydar,-orhan-uguroglu.jpg

CHP'nin siyasi atıklarının merkezi haline gelen ve isimlerini belediye başkanlıklarına aday yapan ve siyaseten, "bir bölen" unvanı alan DSP Ankara Büyükşehir yarışında AKP yönetimini değil de Mansur Yavaş'ı hedefine aldı.

Bu afiş ile çok net şekilde ortaya çıkıyor ki Haydar Yılmaz'ın amacı başkan seçilmek değil Mansur Yavaş'ın oylarını bölerek Mehmet Özhaseki'nin yani AKP'nin Ankara'da saltanatını devam ettirmek.

Mustafa Sarıgül, Haydar Yılmaz ve CHP'den DSP'ye geçen tüm eski başkanlar nedir bu yaptığınız?

AKP'ye bu denli destek, CHP'ye bu denli ihanet yakışıyor mu?


ankara-forum,-orhan-uguroglu.jpg

15 Mart 2013 tarihinde Ankara'da kurulan Ankara Forumu derneğinin toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'i dinlemek için akademisyen gazeteci Hulki Cevizoğlu ile gittik.

Başkan Obahan Obaoğlu çok güzel ve etkili bir açış konuşması yaptı. Kuşoğlu ve Seymen yerel seçim öncesi ve sonrasını değerlendirdiler.


hasan-seymen,-orhan-uguroglu.jpg

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Seymen Sonsöz Gazetesinde ziyaretime de geldi.

Türkiye'de yerel seçim öncesi cumhur ittifakı ortakları olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "beka sorunu" diye meydanlara çıktıklarını belirten Seymen, "Üslupları milleti bölmeye yönelik. "illet, zillet" gibi ifadeleri millet ittifakına yönelik ama sonuçta CHP ve İYİ Partililere yönelik sonuç doğuruyor. Çok çirkin çok ayıp" dedi.

Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e hakaret yağdırması ve tehdit etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Seymen, "AKP Mitinginde AKP Genel Başkanı konuşuyor. Eleştirilince cumhurbaşkanı kisvesine bürünüyor. Cumhurbaşkanı isen AKP mitinginde ne işi var? AKP Genel Başkanı isen eleştirilere katlanacaksın. Cumhurbaşkanına hakaret eden yok ki" diye konuştu.


onursal-adiguzel,-orhan-uguroglu.jpg

24 Haziran seçimlerinde eleştirilere uğrayan CHP'de 31 Mart yerel seçim sonuçları için çok önemli çalışmalar yapıldı.

CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i ziyaret ettim. Bilgisayar programlarının hazır olduğunu, il ve ilçe CHP örgütleri ile gerekli iletişimin kurulduğunu vurgulayan Adıgüzel, "gerek sandıklara, gerekse sandık sonuçlarına hakim olmak için her tedbir alındı. Sandık görevlilerimizle sürekli temas halindeyiz ve arlıklarla da gerekli testleri yapıyoruz. "dedi.


yatay-mimari,-orhan-uguroglu.jpg

İstanbul'a ihanet ettiklerini açıklayan Erdoğan biliyorsunuz yatay mimari" vaat ediyor seçmene. Bakın bu fotoğraf Ankara'nın Çankaya'sında TOKİ tarafından yapılan yeni bir yatay mimari örneği.

Sanki Doğu Bulvarının yanına duvar örülüyor. Vaktiyle komünizm döneminde Rusya'da yan yana, aralıksız yapılan devlet konutlarından farkı var mı?

Dikey mimariyi yan çevirip, aralarında nefes alacak yer, yeşil alan olmadan yapılan bu yapılar mı AKP'nin yatay mimari örneği?

Yazık, kentlere de kentlerde yaşayacak insanlarımıza da çok yazık…


salim-tasci,-orhan-uguroglu.jpg

Ve Ankara'da emlak sektörü denilince akıllara gelen ilk isim emlak danışmanlığının duayen adı Salim Taşçı'dır.

Salim ağabeyimi ziyaretimde görünce masasının başında gazeteleri okurken görünce "dur abi bir fotoğraf çekeyim" dedim.

Her gün yandaş, mandaş demeden yıllardır "takım gazete" alan Salim abiye yukarıdaki yatay mimari fotoğrafını gösterip, "Ankara'nın emlak sektörü ne durumda" diye sordum.

Taşçı, "Alan yok, satan çok. Emlak sektörü kilitlendi ve görüyorsunuz piyasa da para kalmadı. Lokomotif sektör olan emlak durunca ekonomi felç olur. Allah milletin yardımcısı olsun" dedi.


camur,-cukur,-orhan-uguroglu-ek-resim.jpg

CHP için, "Çöp, Çamur, Çukur" diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan'a, AKP'nin 17 yıl yönettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının sonunda İvedik Organize Sanayi Bölgesinin ana giriş caddesinin çamur ve çukur fotoğrafını armağan ediyorum.

Erdoğan'ı ve Mehmet Özhaseki'yi İvedik OSB'ye Çöp, çamur ve çukur görmeye davet ediyorum...

İşte, siyasetin fotoromanını Salim Taşçı'nın bu son sözü ile noktalayalım.

"Allah milletin yardımcısı olsun"

 

 

Yazarın Diğer Yazıları