"Türkiye'nin Bahçeli'siz bir MHP'ye çok ihtiyacı var"

"Türkiye'nin Bahçeli'siz bir MHP'ye çok ihtiyacı var"
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında Bahçeli'ye yüklendi.

Deneyimli gazeteci Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısına MHP içindeki siyasi atmosferi taşıdı.

MHP'nin hiçbir şekilde muhalefetlik görevini yapamadığının altını çizen Turan, parti içindeki ana sorunun Devlet Bahçeli olduğunu savundu.

İşte Rahmi Turan'ın yazısından çarpıcı kısımlar:

Şu muhalefet partilerine ne oluyor Allah aşkına??

MHP'den sonra CHP de, lodoslu havalardaki deniz gibi karıştı, CHP'liler lodos balıklarına dönüştü! Malûm, lodoslu havalarda bazı balık türleri şaşkına dönüp karaya vururlar! Şimdi her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.

Bu hâliyle CHP ülkeye umut olabilir mi?

Çok zor!

MHP ise zaten ortada yok. Öyle bir parti kalmadı! Sadece "zoraki" Genel Başkan Devlet Bahçeli ve onun çevresinde küçük bir grup var... Onlar da Balgat'taki merkezde çıkarları gereği oturuyorlar. Memleket filan umurlarında bile değil!

Geçtiğimiz günlerden birinde Devlet Bahçeli "MHP yama partisi mi?" diye gürledi. Peki, yama partisi değilse ne partisi?

Bahçeli, her dönemde AKP iktidarına yama olmadı mı?

Bu yamaların hangi birini sayalım?

 Zaten tüm kamuoyu biliyor! AKP'nin 2002 yılında iktidara gelmesini de, 15 yıl boyunca iktidarını sürdürmesini de önemli ölçüde Devlet Bahçeli sağladı. Gerekirse yaptıklarını bir bir sayarız!

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın, Süleyman Sazak gibi gerçek ülkücülerin Devlet Bahçeli'ye isyan etmeleri bundandır.

***

Her zaman söylüyorum. MHP, potansiyeli büyük bir partidir, çok güçlü duruma gelebilir, devlet yönetiminde söz sahibi olabilir ama Devlet Bahçeli ve ekibiyle değil... Onlar MHP gemisini dibe batırdılar, bir daha su yüzüne çıkartmaları mümkün görünmüyor. O kadro, ilk genel seçimde Meclis dışında kalır. Oysa bu ülkenin MHP gibi bir partiye çok, ama çook ihtiyacı var.