Türkiye'nin birçok şehrinden görüldü. Görenler gözlerine inanamadı. Gece gündüze döndü

Türkiye'nin birçok şehrinden görüldü. Görenler gözlerine inanamadı. Gece gündüze döndü
Türkiye semaları akşam saatler 22.57’yi gösterdiğinde atmosfere giren ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor düşmesine sahne oldu. Meteor düşmesinin ardından sosyal medyada gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

Bu gece saatlerinde Türkiye''nin Ankara, Trabzon gibi şehirlerinden rahatlıkla görülebilen bir meteor düştü. Devasa bir yeşil ışık yayan meteor, sosyal medyanın en çok konuşulan konularından oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemize de dönem dönem meteor düşebiliyor. Twitter''da kısa sürede gündem olan son meteor olayı ise Trabzon, Ankara, Yozgat, Çankırı gibi illerden görülen bir göktaşına ait. Şu ana kadar göktaşıyla ilgili çok net bir bilgi bulunmasa da görüntülere göre büyük bir ışık yayıldığı görülüyor.

Sosyal medyada yayınlanan videolara baktıldığında yeryüzüne doğru gelen bir ışık huzmesinin belirli bir mesafede büyük ve parlak yeşil ışığa döndüğü, arkasından ise kırmızıya dönerek kaybolduğu görülüyor. 

NEDEN YEŞİL RENKTE IŞIK SAÇIYOR?

Bir meteor Dünya''ya girdiğinde atmosferin direnciyle karşılaşıyor. Bu süreçte yanmaya başlayan meteorlar, eğer magnezyum yoğunluklu bir gök cismi ise mavi ve yeşil renkte ışık saçar. Ayrıca atmosferde sarı ve turuncu geçişli yanmaya sahip meteorlar sodyum ağırlıklıyken, sadece sarı renkliler demir, morlar kalsiyum, kırmızılar ise nitrojen ve oksijen renklerde ışık saçabiliyorlar. NASA''nın sunduğu bu verilere göre bugün Türkiye semalarında görülen meteorun magnezyum yoğunluklu olduğu öngörülebilir.

METEORA NE OLDU?

Ülkemize düşen meteorun ne olduğu tam bilinmiyor, ancak diğer meteorlarda olduğu gibi atmosferde yanıp yok olduğu düşünülüyor. Eğer yok olmadıysa da çok küçük bir parça olarak yere çakılma ihtimali bulunuyor.