Türkiye'nin en sessiz yazarı Mehmet Tezkan kıyameti koparacak bilgiyi açıkladı

Türkiye'nin en sessiz yazarı Mehmet Tezkan kıyameti koparacak bilgiyi açıkladı
BAE ile yakınlaşmasını değerlendiren Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, “Onlar 10 milyar dolar verecek de biz karşılığında ne vereceğiz? BAE ikinci Katar olmasın” diyerek Türk Lirası'ndaki değer kaybına dikkati çekti.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Abu Dabi Veliaht Prensi’nin Ankara’yı ziyaretinden önce gerçekleşen dolar operasyonuna dikkati çeken Tezkan, “Sahi adamlar durduk yerde neden 10 milyar dolar yatırım yapma kararı aldılar?” diye sordu.

İktidarın yaptıklarının akılla, mantıkla izahı olmadığını belirten Tezkan, “Akla ilk gelen; Türk lirasının değerini düşürerek dolar girdisi artsın diye ülkeyi yabancılara peşkeş çekme niyetindeler diyebiliriz. Başka izahını bulamadım.” dedi.

''ZAMANLAMA MANİDAR DEĞİL Mİ?''

Kanlı bıçaklı olduğumuz, 15 Temmuz darbe girişimini finanse etmekle suçladığımız Birleşik Arap Emirliği ile yeniden sarmaş dolaş olduğumuz dönemde, Abu Dabi Veliaht Prensi’nin Ankara’yı ziyaretinden önce gerçekleşen dolar operasyonunun kuşkuları arttırdığını belirten Tezkan şu ifadeleri kullandı:

“BAE Türkiye’ye 10 milyar dolar ayırmış.

Acaba Türk lirasının değeri bu sebeple mi düşürüldü? Araplara daha cazip gelsin, mallarımızı, fabrikalarımızı, evlerimizi, topraklarımızı daha kolay pazarlayalım diye mi? Zamanlama manidar değil mi?

Bana manidar geldi.

Saray durdu durdu, Şeyh’in gelmesine yakın politika değiştirerek döviz kurunu fırlattı.”

''PARAMIZIN DEĞERİNİ DÜŞÜRME KARARI VERİRKEN HER ŞEYE GÖZE ALDI''

Kuru yükselterek ihracatı artırmak, bu sayede cari fazla vererek dolar/Euro kurunu düşürmek söyleminin “palavra” olduğunu söyleyen Tezkan, bunun sebebini şöyle açıkladı:

İhracatın yüzde 70’i ithalata dayalı ya.. Geçtim onu. Kuru yüksek tutarak yüzde 30’luk bölümü yüzde beşe indirdiler, hadi sıfırladılar diyelim.

Bu sayede kurun da aşağıya indiğini farz edelim.

Dolar ucuzlayınca ithalat yeniden başlamaz mı? Yeniden başa dönmez miyiz?

Saray bunu nasıl göğüsler soruma yanıt vermedin. Halk tepkili, muhalefet partileri öfkeli.

Cumhurbaşkanı paramızın değerini düşürme kararı verirken her şeye göze aldı, hesap kitap yaptı.”

Yaşanan zam fırtınasına karşı halkın tepkisinin iktidarda karşılığı olmadığını vurgulayan Tezkan, bu tepkinin polis gücüyle halledildiğini ifade etti.

İktidara yakın yazarların tencere tava çalanlar ve sokağa çıkıp protesto eylemi yapanlar hakkında “İktidarı devirmeye teşebbüs suçu işlerler” diye yazdığını belirten Tezkan, “Dış güçler bir zamanlar FETÖ’nün yaptığı gibi Saray’a sızdıysa, Saray’a yerleştiyse, Cumhurbaşkanı’nın yanına kadar ulaştıysa onu etkileyecek pozisyona geldiyse evet; bu dış güçlerin oyunu. Çünkü dolar kurunu yükseltmeye çalışan bizzat Cumhurbaşkanı. Bunun yeni politika olduğunu, batının anlamadığını, klasik iktisat bilimiyle açıklanamayacağını söyleyen kendisi.” dedi.

Saray2ın acı reçeteyi halka kestiğini hatırlatan Tezkan, “Ekonomik kurtuluş Savaşı diyerek halkı motive etmeye çalışmasının, vatan /millet/Sakarya edebiyatı yapmasının nedeni bu. Kurtuluş savaşında olduğu gibi yarım ekmek, delik ayakkabı, yırtık hırkayla yaşa, fedakarlık yap, varını yoğunu ver ki ülke kurtulsun demek istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin işgal altında olduğunu ve o zaman düşmanın belli olduğunu söyleyen Tezkan, “Şimdi düşman kim? Dolar değil mi? Dolara karşı savaş açmadık mı? Cumhurbaşkanı onların doları varsa bizim Allah’ımız var diyerek savaşı başlatmadı mı?” diye sordu.

BAE İKİNCİ KATAR OLMASIN

“Galiba Allah’ı halka bıraktılar kendileri doların peşine düştüler. Birleşik Arap Emirlikleri ile sarmaş dolar olmamızın sebebi dolar değil mi?” ifadelerini kullanan Tezkan, BAE’nin Türkiye’ye durduk yerde neden 10 milyar dolar yatırım yapma kararı aldığını sordu ve şöyle devam etti:

Onlar 10 milyar dolar verecek de biz karşılığında ne vereceğiz? BAE ikinci Katar olmasın. Bir uçak hediye ettiler, Tank fabrikamız dahil dünyaları verdik.

 

 

İlgili Haberler