Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren belediyenin başkanı haber kanalından gelen ahlaksız teklifi açıkladı

Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren belediyenin başkanı haber kanalından gelen ahlaksız teklifi açıkladı
4 bin 500 lira ile Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren ve Konya’nın tek CHP’li Belediyesi olan Tuzlukçu Belediyesi Başkanı Nurettin Akbuğa kendisine bir haber kanalından gelen para karşılığı röportaj teklifini açıkladı.

Konya’nın tek CHP’li Belediyesi olan ve 4 bin 500 lira ile Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren Tuzlukçu Belediyesi Başkanı Nurettin Akbuğa, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akbuğa, bir haber kanalının arayıp röportaj için para istediğini açıkladı.
CHP’li Başkan Akbuğa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Bir haber kanalından aradılar ‘En yüksek asgari ücret sizde. 1500 TL verirseniz röportaj yapalım’ dediler. Ben de ‘Belediye’ye 5000 TL bağışlayın yapalım, Biz kendi reklamımız için halkın parasını saçmayız’ dedim. Muhabir şaşırdı. Doğruyu söyleyince insanlar neden şaşırır?” mesajını paylaştı.

akbuga.jpg

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRETİ
Asgari ücretin net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmasının ardından Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren kurum merak konusu oldu. Birçok CHP'li belediye 2021 yılı için asgari ücreti 3 bin 100 lira ve üzerinde açıkladı. Rekor ise asgari ücreti 4 bin 500 lira yapan Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi'nde.

ESNAFA 1000 TL KİRA YARDIMI
Hükümetin 750 TL kira desteği açıklamasının ardından CHP'li Tuzlukçu Belediyesi çıtayı yükselterek bin TL kira yardımı verme kararı almıştı. Nurettin Akbuğa “Kapalı olan Kahveci esnafımız ve pandemiden etkilenen lokantacı esnafımıza biner TL kira yardımı yapıyoruz. 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün yardım edemeyeceksek bu koltuklarda oturmanın anlamı yok diyoruz” demişti.

463714.jpg