Türkiye'nin gerçeği çöp konteynerinde ortaya çıktı

Türkiye'nin gerçeği çöp konteynerinde ortaya çıktı
Türkiye’de artan hayat pahalılığı nedeniyle market raflarındaki ürünler de ciddi oranda zamlanmıştı. Marketlerdeki fiyat artışlarının ardından alım gücünün düştüğü belirtilmişti. Alım gücü ile ilgili flaş fotoğraf ise sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’deki ekonomik krize, korona virüs salgınının da eklenmesi ile birlikte temel gıda ürünlerinde ciddi fiyat artışları meydana gelmişti. Başta yağ, yumurta, süt, peynir, diş macunu, zeytin ve tereyağı olmak üzere birçok ürün, vatandaşların almakta zorlanacağı fiyatlara yükselmişti. Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçeceği bilgisine yer verilirken, önceki gün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da fahiş fiyatlara büyük cezalar geleceğini dile getirdi.

DÜŞÜK FİYATA SATILSIN TALEBİ 

Ancak bugün sosyal medyada konu ile ilgili çarpıcı bir fotoğraf gündem oldu. Fotoğrafta, tarihi geçtiği belirtilen çok sayıda ürünün çöp konteynerine atıldığı görülüyor. Fotoğrafı paylaşan ve altına yorum yapan vatandaşlar, çok sayıdaki ürünün ziyan olduğunu belirterek, bu ürünlerin düşük fiyata satılması durumunda çöplerde değil de vatandaşların mutfağında olacağını dile getirdi. Vatandaşlar, alım gücünün düşmesi nedeniyle sıkıntılarını dile getirirken, söz konusu fotoğraf son günlerde yaşananlara ilişkin de fikir verdi.

buca.jpgayse-002.jpgbircan-yesil-dursunm.jpghulya-kurcan.jpgiskender-001.jpgsongul.jpg