Türkiye'nin nefesini tuttuğu dava: Musa Orhan ikinci kez hakim karşısına çıktı

Türkiye'nin nefesini tuttuğu dava: Musa Orhan ikinci kez hakim karşısına çıktı
Batman’da intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'i alıkoyarak cinsel saldırıda suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan, tutuksuz yargılandığı davada bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.  Sanık Orhan, susma hakkını kullanırken, duruşma 1 Haziran tarihine ertelendi.

Batman''ın Beşiri ilçesinde, tabancayla kendini vuran ve hastanede 18 Ağustos günü yaşamını yitiren İpek Er''in, bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirttiği Musa Orhan''ın tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Musa Orhan ve avukatları, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, maktul İpek Er''in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

Suçlamalara ilişkin savunma yapmayacağını belirten Orhan, susma hakkını kullandı. Orhan''ın avukatları da sorulara yanıt vermedi.

Anne Hikmet Er, sanık yüzünden 18 yaşındaki kızının yaşamını yitirdiğini söyleyerek, Orhan''ın tutuklanmasını istedi. İpek Er''in aile avukatı da sanık Orhan''ın duruşma salonunda hazır edilmesini ve tutuklu yargılanmasını talep etti.

Sanık Orhan''ın avukatları da kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığını iddia ederek, müvekkilin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme; cumhuriyet savcısı, İpek Er''in ailesinin avukatı ve sanık Musa Orhan''ın avukatının beyanını aldıktan sonra kararını verdi. Sanık Orhan''ın sosyal medya hesapları olup, olmadığının incelenmesi için duruşma, 1 Haziran tarihine ertelendi. 
 

İlgili Haberler