Türkiye'ye sığınmacı mutabakatı için üst düzey ziyaret

Türkiye'ye sığınmacı mutabakatı için üst düzey ziyaret
Almanya ve Fransa içişleri bakanları Seehofer ve Castaner ile AB Komisyonu’nun mülteciler sorumlusu Avramopulos, 3-4 Ekim tarihlerinde Türkiye ve Yunanistan'a ziyarette bulunacak.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in,  Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacı sayısının artması nedeniyle gelecek hafta Türkiye ve Yunanistan'a ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cuma günü Berlin'de yaptığı açıklamada, Seehofer'in Fransız mevkidaşı Christophe Castaner ve AB Komisyonu'nun mültecilerden sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos ile birlikte 3 -4 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştireceği ziyarette AB ile Türkiye arasındaki mülteci mutabakatının "daha iyi nasıl uygulanabileceği" konusunda fikir edinmeyi amaçladığını söyledi.

Bakanlık sözcüsü ziyaret kapsamında  mutabakatın uygulanması konusunda taraflarda ortaya çıkan memnuniyetsizliğin de ele alınacağını belirtti.

Sözcünün açıklamasına göre, Türkiye'deki temaslarda mülteci mutabakatı konusunun ağırlıklı olarak ele alınması beklenirken, Atina'da AB’nin sığınma prosedürlerinde Yunanistan’a idari destek sağlaması konusunun da masaya yatırılması bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'ne çağrı yaparak, mülteci göçünün azaltılması için Türkiye'ye daha fazla maddi yardımda bulunulmasını istedi.

İlgili Haberler