"Türkiye'ye yeni bir göç önlenmeli"

"Türkiye'ye yeni bir göç önlenmeli"
Esad rejiminin olası bir operasyonunda Türkiye'nin büyük bir göç dalgasıyla karşılaşacağını belirten Emekli Orgeneral Başer, "Olması muhtemel gibi görünen, milyona yaklaşan, çok miktarda Suriyelinin Türkiye'ye giriş yapabileceği endişesi açık" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Emekli Orgeneral Edip Başer, Suriye'nin İdlib kentine Esad rejiminin yapacağı bir operasyon sonrasında Türkiye'ye büyük bir göç dalgasının başlayacağı uyarısında bulundu.

Böyle bir durumda göçün milyonları bulacağını belirten Başer, şunları söyledi: "Bunun yetkililer tarafından dikkate alındığını düşünüyorum. Olması muhtemel gibi görünen, milyona yaklaşan, çok miktarda Suriyelinin Türkiye'ye giriş yapabileceği endişesi açık. Bunun önüne geçmek lazım. Daha başta bunun yapılması gerekiyordu. İzlenmesi gereken politika başından beri bu olmalıydı. Suriyelileri Türkiye'ye getirmekten ziyade onların kendi topraklarında güvenli alanlar sağlayıp, bu kamplarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktı. Bunu başaramadık. Göçle birlikte şimdi birçok sosyal sorun da oluştu. Bu insanlar kendi sorunlarını da doğal olarak beraberinde getirdi, Türkiye'nin sorunları arttı. Cehalet her türlü kötülüğün temeli. Cehaleti yenmeden sağlıklı, huzurlu bir demokrasi sağlayamazsınız. Yoğun göç nedeniyle ayrımcılık da başladı. Bunun da çözülmesi gerekir. Bu sorunların çözümü için de insanınıza güvenin, liyakati öne alın, görevlere liyakatli insanları alın, ondan sonrası olumlu olacaktır zaten."

İlgili Haberler