Türkiye’yi birleştiren adam Barış Manço. Sağcısı solcusu, Küpelisi küpesizi, Türbanlısı türbansızı 7’den 77’ye herkes onu uğurladı

Türkiye’yi birleştiren adam Barış Manço. Sağcısı solcusu, Küpelisi küpesizi, Türbanlısı türbansızı 7’den 77’ye herkes onu uğurladı
TRT’deki programı ‘reyting alamıyor’ diye yayından kaldırılan Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan Barış Manço’nun 22 yıl önceki cenaze törenine, Sağcısı solcusu, Küpelisi küpesizi, Türbanlısı türbansızı, 7’den 77’ye on binlerce kişi katılmıştı. Hürriyet Gazetesi ertesi gün cenaze haberini ‘İşte halk reytingi’ başlığını atmıştı.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olan sadece ülkemizde değil, yurt dışındaki çalışmalarıyla da adından söz ettiren Barış Manço’nun vefatının 22. yılında anılıyor. Anadolu rock ve pop müziğin önde gelen isimlerinden şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programcısı Mehmet Barış Manço, 31 Ocak 1999 gece saat 23:30 civarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da hayatını kaybetti.

BİRÇOK KANAL TÖRENİ KESİNTİSİZ YAYINLANDI

Cenaze törenini, TRT, KANAL D, KANAL 6 canlı olarak kesintisiz yayınladı. STAR televizyonları Manço Köşk'ten sevenlerinin düşüncelerini gün boyunca aralıksız paylaştı. Ayrıca STAR TV vefatın hemen öncesinde çekilen bir roportaj yayınladı. 3 Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi, akabinde Levent Camisi'nde cenaze namazı kılındı ve Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

7’DEN 77’YE ON BİNLERCE KİŞİ KATILMIŞTI

Barış Manço’nun 22 yıl önceki cenaze törenine, Sağcısı solcusu, Küpelisi küpesizi, Türbanlısı türbansızı, 7’den 77’ye on binlerce kişi katılmıştı. Hürriyet Gazetesi ertesi gün cenaze haberini ‘İşte halk reytingi’ başlığını atmıştı.

USTA GAZETECİNİN KALEMİNDEN KANAL 6’DA ÖZÜR METNİ

Öte yandan Serdar Cebe’nin sunduğu haber bülteninde dönemin haber müdürü usta gazeteci Orhan Can imzalı haber analizinde Barış Manço için özür metni yayımlandı.

Metinde şu ifadelere yer verilmişti:

“Barış Manço her biri birbirinden güzel 200 eser bıraktı. Çocuklarımız için örnek gösterilecek programlar yaptı. Türkiye’nin gönüllü kültür elçisi olarak dünyayı dolaştı. Belçika’da şövalyelik ünvanı aldığı sırada programı reytingi yüksek değil diye yayından kaldırıldı. Peki Barış gibi gerçek bir sanatçı bir kenara atılırken biz yani medya ne yaptık? Turnikeli, çarkıfelekli, Banu Alkanlı demokrasinin içinde reyting yaptık tırnak içinde yıldızlar yarattık. Ve Barış Manço öldü. Onu kaybettik. Gazeteler en güzel başlıkları onun için attı. Televizyonların en güzel ve en geniş haberleri hep Barış Manço’ya aitti. Sağlığında neden Barış Manço gibi gerçek bir sanatçıya bu değeri veremedik. Yıldızlar ve Barış gibi gerçek bir sanatçıyı unutup öldükten sonra hatırladığımız için biz medya olarak öz eleştiri yapıyoruz şimdi bir kez daha açıkça ve açıkça Barış Manço’dan özür diliyoruz.”

Haber sunumu sırasında alt yazılarda “Kusura bakma Barış. Kusura bakma Barış... Reytiglere fena kapıldık” yazıldı.

İlgili Haberler