Türkkan: "Çözüm sürecinin başlama vuruşunu Devlet Bahçeli’ye yaptırıyorlar"

Türkkan: "Çözüm sürecinin başlama vuruşunu Devlet Bahçeli’ye yaptırıyorlar"
Devlet Bahçeli'nin bebek katili Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesine olumlu bakmasını değerlendiren İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Sanki çözüm sürecinin başlama vuruşunu Sayın Devlet Bahçeli’ye yaptırıyorlar" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki seçimlerin yenilenme kararının hemen ardından 8 yıldır avukatlarıyla görüştürülmeyen bebek katili Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olumlu bir açıklama yapması büyük dikkat çekmişti.

Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bahçeli'nin geçmişteki açıklamalarını da hatırlatarak, "Sanki çözüm sürecinin başlama vuruşunu Sayın Devlet Bahçeli’ye yaptırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Devlet Bahçeli’nin 1 ay önce ‘belediyelerde insanlar şehir başkanlarını seçsin, diğerlerini de şehir başkanları atasın’ laflarına ben tepki göstermiştim. Bu PKK’ın istediği federatif çözümün bir parçasıdır demiştim. Baktım ki aradan bir ay geçti. Sayın Devlet Bahçeli bu sefer, İmralı camisi, bebek katili dediği İmralı’daki terörist başına ‘Öcalan’ diye hitap etmeye başladı. Türk Milliyetçisi Meral Akşener’e demediği laf kalmadı. Orada sadece Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit yüzünden açlık grevinde bulunan HDP’li bir milletvekiline ‘saygıdeğer milletvekili, hanımefendi’ diye bahsetti. ‘Öcalan ile görüşülmeli’ dedi. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda sayın Devlet Bahçeli bir vazife idrak eder gibi çözü sürecini raftan indirmeye karar vermiş veya da ‘sen bu meseleyi hallet’ diye bir talimat gelmiş olabilir. Aksi halde şuanda Türkiye’de AKP’nin bile çözüm sürecini bir hata olarak gördüğü bir süreçte Devlet Bahçeli’nin bu sürece ışık tutabilecek bu söylemi başka türlü izah edemeyiz. Sanki çözüm sürecinin başlama vuruşunu Sayın Devlet Bahçeli’ye yaptırıyorlar. Bundan sonraki süreci takip edersek bunu daha yakın görebiliriz. Umarım yanılıyorumdur.”

İlgili Haberler