Türklüğü aşağılamanın dayanılmaz özgürlüğü!

Döndürüldük, dolaştırıldık, başka bütün sorunlarımız çözülmüş gibi, geldik gene  “ TCK’nin Türklüğün ve temel kurumlarının, değerlerimizin,  aşağılanmasına karşı müeyyideler koyan ” 301. Maddesinin “değiştirilmesine” ! Önceki bir yazımda, buna “madde Bağımlılığı”  demiştim: gene krizleri tuttu!  Bu,  “301. Madde”, neden AB’nin ve bizim sözde aydınların baş tasasıdır? Sadece bu soru, bu şüphe birçok şeyleri izah ediyor! Başbakan  Erdoğan, bir  taraftan AB’nin  tutumunu -Türkiye’yi oyalamasını kınarken, diğer  taraftan da o ucu açık - fakat aslında çıkmaz  “AB sürecinde” artık  sıranın bu maddenin değiştirilmesine  geldiğini tebşir  ediyor... O da acaba biraz AB’nin bu konuda neden bu kadar ısrarcı olduğunu düşünmez mi? Yoksa, o da Avrupalıların maddenin sadece değiştirilmesini  değil, tamamen kaldırılmasını bizim iyiliğimiz ve “düşünce ve ifade  özgürlüğü”  adına istediklerine mi inanıyor! Biliyorum; kendi partisi içinde bu madedenin kaldırılmasına karşı olan, esasta milliyetçi, vatansever, dürüst  milletvekilleri  var ve tahmin ediyorum ki, Cemil Çiçek bile bu konuda en azından “mütereddit” !.. Hemen şunu söyleyeyim ; Türk Ceza Kanunu’nun  “Türklüğe hakareti” suç sayan 301. maddesinin  ve Anayasanın, sulandırılmadan, değiştirilemez maddelerinden biri olarak kalması zorunludur...
Ancak  “Türklüğün, değerlerinin ve kurumlarının, daha açık- seçik tarif edilmesi, daha somut bir şekilde ifade edilmesi gerekir!” Ama tamamıyla kaldırmak-  Ne için ve hangi maksatlara hizmet eder! “301. Maddenin”  kaldırılması, önce, AB üzerimize zaten kendi çıkarları için ölü toprağı serperken, Avrupalıların  işine yarar!... Yoksa  “Komiser”  Lagendjik’in kendi itirafıyla,  “Anayasamızı ve değişmez maddelerini”  değiştirmeyi dayatması cümlesinden, özellikle, neden bu maddenin kaldırılmasında ısrar eder?... Bizim iyiliğimiz için mi,  sadece  “evrensel düşünce ve ifade özgürlüğü”  için mi? 
Sayın Erdoğan, bu maddenin kaldırılmasının ucunun nereye varacağını hatta TSK’nin, hatta Atatürk’ün bile aşağılanacağını görmüyor ve yoksa aldırış mı etmiyor? Dahası var; aynı mantıkla, ilerde, dini, mukaddes değerlerimizin de pervasızca aşağılanabileceğini görmüyor mu? Herhalde, milli inançlarımızın daha az önemli olduğunu söyleyemez! Bizim içimizdeki sözde aydınlar-liboşlar 301.Maddenin kaldırılmasını neden isterler?... Önce  “düşünce ve ifade özgürlüğü var: bırakınız yapsınlar,  onurumuzun üzerinden de geçsinler,”  liberallik anlayışı ve “entel ukalalığı” , için! Ama daha fazla, uluslararası getirileri için! Ancak, bu ilkeler “Ermeni soykırımı olmadı”   demek hususunda geçersiz: Sözde “İfade özgürlüğüne” rağmen birçok ülkede  “soykırım olmadı”  demek, “kanunen” yasak... “Soykırım yaptık” diye beyanatlar veren, romanlar yazanlar, Orhan Pamuk ve Elif Şafak, Baskın Oran vb, “medeni cesaretlerinden” dolayı ödüller alırlar, Ermeni Diasporasından beslenirler...
Ey özgürlükçü aydınlarımız, bu bariz çelişkiye hiç olmazsa “entel ahlak”  namına neden hiç karşı çıkmazsınız? ? Aksine “301. Madde” kaldırılsın ve Türklüğü tarihimi pervasızca aşağılanabilsin diye nazik yerlerimizi yırtarsınız? Ve “Türkiyeli”  Başbakan da, AB’ne ve size alet olur?
Böyle bir madde Avrupa ülkelerinde yokmuş... Zımnen vardır:  Amerika’da,  Amerikan Bayrağı ve tarihi bayrağı aşağılanamaz... İngiltere’de, Kraliçeye küfredilemez... Bazıları “böyle maddeler var ama işletilmiyor ” derler... Kötü örnek, Türkiye için örnek olur mu? Fransa’da, De Gaulle zamanında, Fransa’nın onuruna söz edilemezken, şimdi onu yerine bir Sarkozy ve çıplak eşi gelmişse - Almanya hâlâ Nazi-Hitler Kompleksi altındaysa -bunlar mı bize örnek olacak! Bir iddia da Hrant Dinkin öldürülmesine bu madde yüzünden hakkında dava açılması sebep olmuş! Ve gene bu madde yüzünden Türklüğü aşağılayan Pamuk ve Şafak vb. tehdit altındaymışlar! Ve şu mantığa bakın:  “Türkiye’de 301 varlığını koruduğu sürece, Ermeni meselesi konusunda özgür tartışma ortamı kurulamaz... Çünkü özgür tartışma ortamı demek bütün farklı görüşlerin meydana çıkması demektir... 301 bu yolu tıkıyor.”  Şimdi, kaldırın bu süpabı da birileri pervasızca Türklüğe, tarihine ve ordusuna serbestçe hakaret etsinler, asıl o zaman görürsünüz olacakları!

Yazarın Diğer Yazıları